czaku
03-06-07, 00:31
witam jestem posiadaczem civic 5 gen 1992 rok 1.4 (wczesniej miałem 4 gen 1,3 zakochalem sie w civic) , autko na benzynce sprawowało sie całkiem dobrze predkosc maksymalna 175km/h spalanie w tarsie 5 litrwo w cyklu mieszanym 7 litrow, ale jako biedny student doszedlęm do wniosku ze zamnotuje gaz(dziennie robi 50 km wiec jak na moja kieszen to spory wyadatek ), koszt 1250zł moja hania zopatzrzona jest w gaznik dlatego tak tanio, istalacje mam od 3 dni ale jestem zaniepokojony, cały czas mam nadzieje ze to jest kwestia ustawienia i dotarcia nowej instalacji, bo hania strasznie zmizerniałą , gdy silink nie jest rozgrzany przyspiesza porownywalnie do benzyny,ale gdy silnik sie rozgrzeje zaczynaja sie problemy na niskich obrotach jest zauwazlany nie wielki spadek mocy w porownaniu do beznozlu ale gdy zaczyna wchodzic na wyzsze obroty nagle spada moc, i to znacznie dzis osiagnełą maskyamalna predkosc 120 km/h :(
Nie zanm sie za bardzo na tych sprwach wiec prosze o wyrozumiałosc i jakies wskazowki
mam nadzieje to jest kwestia regulacji i dotarcia, w sumie przejechałęm dopiero na instalacji 100km
Prosze rowniez o wskaozwki dotyczac ekspalatacji, inatalacja ma manualny przełocznik
mechanik powidzał mi zebym odpalał noramalnie na gazie i raz na kiedy pojedził na benzolu zeby przesmrowac silnik, czy to jest dobre rozwiazanie ?
Nie zanm sie za bardzo na tych sprwach wiec prosze o wyrozumiałosc i jakies wskazowki
mam nadzieje to jest kwestia regulacji i dotarcia, w sumie przejechałęm dopiero na instalacji 100km
Prosze rowniez o wskaozwki dotyczac ekspalatacji, inatalacja ma manualny przełocznik
mechanik powidzał mi zebym odpalał noramalnie na gazie i raz na kiedy pojedził na benzolu zeby przesmrowac silnik, czy to jest dobre rozwiazanie ?