Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z isntalacja gazowa do Hani 5 gen pomocy :(

czaku
03-06-07, 00:31
witam jestem posiadaczem civic 5 gen 1992 rok 1.4 (wczesniej miałem 4 gen 1,3 zakochalem sie w civic) , autko na benzynce sprawowało sie całkiem dobrze predkosc maksymalna 175km/h spalanie w tarsie 5 litrwo w cyklu mieszanym 7 litrow, ale jako biedny student doszedlęm do wniosku ze zamnotuje gaz(dziennie robi 50 km wiec jak na moja kieszen to spory wyadatek ), koszt 1250zł moja hania zopatzrzona jest w gaznik dlatego tak tanio, istalacje mam od 3 dni ale jestem zaniepokojony, cały czas mam nadzieje ze to jest kwestia ustawienia i dotarcia nowej instalacji, bo hania strasznie zmizerniałą , gdy silink nie jest rozgrzany przyspiesza porownywalnie do benzyny,ale gdy silnik sie rozgrzeje zaczynaja sie problemy na niskich obrotach jest zauwazlany nie wielki spadek mocy w porownaniu do beznozlu ale gdy zaczyna wchodzic na wyzsze obroty nagle spada moc, i to znacznie dzis osiagnełą maskyamalna predkosc 120 km/h :(
Nie zanm sie za bardzo na tych sprwach wiec prosze o wyrozumiałosc i jakies wskazowki
mam nadzieje to jest kwestia regulacji i dotarcia, w sumie przejechałęm dopiero na instalacji 100km
Prosze rowniez o wskaozwki dotyczac ekspalatacji, inatalacja ma manualny przełocznik
mechanik powidzał mi zebym odpalał noramalnie na gazie i raz na kiedy pojedził na benzolu zeby przesmrowac silnik, czy to jest dobre rozwiazanie ?

Grzesieklodz
03-06-07, 09:05
ja smigam na gazie i jest ok
przelaczam go na benzyne zawsze na noc, na gazie zostawiam tylko wtedy jak wiem ze za jakas godzine dwie bede jechac takto zawsze na benzyne ja narazie lecialem nia 160 i jeszcze moglem depnac :] wez podjedz niech Ci wyregoluja :agent:

czaku
03-06-07, 10:06
Dzieki za podtrzymanie na duchu :piwo: , czyli zalewasz hanie benzynka na noc :) ,psmigam jeszcze do tysiaca km i podjade do regulacji ,
Moge sprobowac sam ja ustwaic metoda prób i błedów, sa tam dawa pokretełka jeden na przewodzie drugi na reduktorze,prosił bym o jakies wskazowki

Grzesieklodz
03-06-07, 10:11
tak bo na benzynce prawie wcale nie kreci tylko odrazu odpala :aloha: ja Ci nie pomoge bo sie nieznam :agent:

BEREN
03-06-07, 11:34
Jedz do regulacji, ma jezdzic dobrze i koniec, czy rozgrzany czy nie. Może być 10% no 20% mniej mocy ale 120km/h to jakieś przegięcie. Może założyli ci hu... mikser. Na moje to jakaś maksymalna porażka. Jedz gdzie zakładałeś nie czekaj, bo nie ma na co, ma jezdzic i koniec. Inaczej niech demontują i jedz gdzie indziej.