Zobacz pełną wersję : Problem po odcięciu kostki od radia.
Witam. Jestem posiadaczem Hani od paru dni więc stwierdziłem, że założę sobie kostke iso, niestety podczas przecinania kabli musialem zrobic jakies zwarcie i od tamtej pory nie dziala zegarek i mam brak zasilania na niebiesko-bialym kablu od radia, bezpieczniki wszystkie sprawdzilem i sa ok
pomozcie :(
z gory dzieki
pozdro
Witam. Jestem posiadaczem Hani od paru dni więc stwierdziłem, że założę sobie kostke iso, niestety podczas przecinania kabli musialem zrobic jakies zwarcie i od tamtej pory nie dziala zegarek i mam brak zasilania na niebiesko-bialym kablu od radia, bezpieczniki wszystkie sprawdzilem i sa ok
pomozcie :(
z gory dzieki
pozdro
a zegarek Ci sie kasuje czy wogule nie wyswietla ?
sprawdzales bezpieczniki pod maska ?
a zegarek Ci sie kasuje czy wogule nie wyswietla ?
sprawdzales bezpieczniki pod maska ?
pod maska nie patrzylem ale zauwazylem ze zegarek nie podswietla ale dziala...jesli zamiast tego niebieskiego kabelka przy zegarku podlacze inny z zasilaniem to zegarek dziala...
[ Dodano: Sob 02 Cze, 2007 ]
sprawa rozwiazana, okazalo sie ze padl bezpiecznik pod maska :)
pod maska nie patrzylem ale zauwazylem ze zegarek nie podswietla ale dziala...jesli zamiast tego niebieskiego kabelka przy zegarku podlacze inny z zasilaniem to zegarek dziala...
[ Dodano: Sob 02 Cze, 2007 ]
sprawa rozwiazana, okazalo sie ze padl bezpiecznik pod maska :)
Tak jak napisał Diupus. Czyli bezpiecznik pod maska 7,5 (czerwony) Mialem wczoraj to samo. Bezpiecznik zawinił. Pozdro
parę dni temu miałem to samo, bezpiecznik 7,5 BACKUP, co za tym idzie ECU się restartował...
U mnie ktoś poprzecinał te kable bo chciał wymienić kostkę na ISO. Tylko że zostawił starą kostkę fabryczną hondy, a reszte kabli połączył kostkami z ISO (tandetnie). Chyba połączę to tak jak było oryginalnie i zastosuję adaptor, bo inaczej się nie połapię w tych kablach. W manualu jest pokazana standardowa kostka ISO.
Jecze nie wiem czy w standardowej kostce hondy jest wyjście na tylne głośniki (+)?
Jecze nie wiem czy w standardowej kostce hondy jest wyjście na tylne głośniki (+)?
Ja mam u siebie adaptor na iso, wczoraj zakładałem tylne głośniki i działają więc w kostce hondy jest wyjście na tył
Z tyłu nie mam głośników i też chciałbhym założyć. Tylko we wnęce nie widziałem żadnych kabli (po prawej stronie są jakieś dwa przyklejone taśmą).
Z tyłu nie mam głośników i też chciałbhym założyć. Tylko we wnęce nie widziałem żadnych kabli (po prawej stronie są jakieś dwa przyklejone taśmą).
To właśnie te kable
z lewej
niebiesko-żółty +
szaro-biały -
z prawej
czerwono-żółty +
brązowo biały -
Powodzenia :aloha: