Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wymiana wystrzelona poduszka w fotelu pasażera

Mastertomek
09-01-12, 19:41
Mam takie pytanie: czy jestem w stanie sam wymienić wystrzeloną poduszkę w fotelu pasażera czy niestety czeka mnie wizyta u tapicera? Zakupiłem już poduszkę i właśnie mam z tym rozterkę... Bardzo proszę o odpowiedz ;) Civic 7 Sport

owsikk
09-01-12, 20:29
Jak nie masz dwóch lewych rąk to wymienisz ;-)

Prócz poduszki musisz wymienić czujnik uderzeniowy po stronie wystrzelonej (znajduje się na słupku) oraz sterownik poduszek powietrznych (znajduje się na środku podłogi samochodu pod deską rozdzielczą)

Mastertomek
09-01-12, 20:52
Czyli przy wymianie zabierać się od wewnątrz fotela żeby wyciągnąć uszkodzoną czy ze strony zewnętrznej dam rade go wykręcić? ;) dzieki za odp

owsikk
09-01-12, 21:53
Od środka musisz. Potrzebujesz kluczyk 10 mm. Tutaj masz fotki.
http://allegro.pl/poduszka-powietrzna-boczna-honda-civic-vii-01-05-i2028259495.html

KruKs
09-01-12, 22:12
sterownik mozesz dac do wykasowania crash daty (o ile sie nie uszkodzil bardziej tylko zapamietal wypadek).
wydaje mi sie ze musisz wymienic oby dwa czujniki po lewej i prawej stronie. najlepiej sprawdz to podpinajac pod komputer, powinien blad wyskoczyc. Jakby co mam sprawna oryginalna poduszke na sprzedaz.

owsikk
09-01-12, 22:34
Kolega już zakupił poduszkę... jakbyś jednak potrzebował czujników bocznych to mam dwie sztuki P + L :)

Mastertomek
10-01-12, 17:35
Dzięki koledzy za pomoc, także zabieram się za wymianę poduszki i podjadę do elektryka, jak wyjdzie coś z poduszkami czy czujnikami to pewno pohandlujemy

lookas
09-02-12, 15:50
czy w przypadku otwartej poduchy kierowcy także do wymiany jest taśma? (zawsze?)