Zobacz pełną wersję : Wymiana wystrzelona poduszka w fotelu pasażera
Mastertomek
09-01-12, 19:41
Mam takie pytanie: czy jestem w stanie sam wymienić wystrzeloną poduszkę w fotelu pasażera czy niestety czeka mnie wizyta u tapicera? Zakupiłem już poduszkę i właśnie mam z tym rozterkę... Bardzo proszę o odpowiedz ;) Civic 7 Sport
Jak nie masz dwóch lewych rąk to wymienisz ;-)
Prócz poduszki musisz wymienić czujnik uderzeniowy po stronie wystrzelonej (znajduje się na słupku) oraz sterownik poduszek powietrznych (znajduje się na środku podłogi samochodu pod deską rozdzielczą)
Mastertomek
09-01-12, 20:52
Czyli przy wymianie zabierać się od wewnątrz fotela żeby wyciągnąć uszkodzoną czy ze strony zewnętrznej dam rade go wykręcić? ;) dzieki za odp
Od środka musisz. Potrzebujesz kluczyk 10 mm. Tutaj masz fotki.
http://allegro.pl/poduszka-powietrzna-boczna-honda-civic-vii-01-05-i2028259495.html
sterownik mozesz dac do wykasowania crash daty (o ile sie nie uszkodzil bardziej tylko zapamietal wypadek).
wydaje mi sie ze musisz wymienic oby dwa czujniki po lewej i prawej stronie. najlepiej sprawdz to podpinajac pod komputer, powinien blad wyskoczyc. Jakby co mam sprawna oryginalna poduszke na sprzedaz.
Kolega już zakupił poduszkę... jakbyś jednak potrzebował czujników bocznych to mam dwie sztuki P + L :)
Mastertomek
10-01-12, 17:35
Dzięki koledzy za pomoc, także zabieram się za wymianę poduszki i podjadę do elektryka, jak wyjdzie coś z poduszkami czy czujnikami to pewno pohandlujemy
czy w przypadku otwartej poduchy kierowcy także do wymiany jest taśma? (zawsze?)