Zobacz pełną wersję : Rozrząd - wymiana
Witam. Co muszę kupić żeby wymienić kompletny rozrząd??
skolopendra
01-01-12, 16:50
a zaglądał kolega do manuala?
tam wszystko pisze,są nawet obrazki
pasek napinacz pompa wody czasami wymieniają uszczelniacze, przy okazji wymiany pompy można zalać nowy płyn chłodniczy
Dzięki, chodziło mi głównie o takie dodatkowe rzeczy jak uszczelniacze i płyn czyli coś co warto zrobić przy okazji :)
Ściągasz przy tym pokrywę, więc regulacja zaworów też nie zawadzi ;) A mechanik dużo więcej nie weźmie :)
no i paski wszystkie najlepiej
Ściągasz przy tym pokrywę, więc regulacja zaworów też nie zawadzi ;) A mechanik dużo więcej nie weźmie :)
?? przy samym rozrządzie??
Misiekemeryt160
02-01-12, 07:15
skazsuje conajmniej 100zł więcej za regulacje zapewne.
W lublinie a szczególnie okolicach jest taniej,rozrząd z regulacją zaworów znajdzie za 200zł jak dobrze poszuka :D
uszczelniacz na wał korbowy lepiej kupić od razu i wymienić razem z rozrządem
Jak masz klime to prawdopodobnie do wymiany lozysko od kola pasowego klimy , warto tez w wymienic reszte paskow jesli widac ze sa zuzyte
uszczelniacz na wał korbowy lepiej kupić od razu i wymienić razem z rozrządem
ile taki uszczelniacz sobie kosztuje i jak skomplikowana jest jego wymiana? wystarczy wudlubać i wcisnąc nowy?
Jak masz klime to prawdopodobnie do wymiany lozysko od kola pasowego klimy , warto tez w wymienic reszte paskow jesli widac ze sa zuzyte
masz na myśli łozysko w sprężarce? da sie to zrobić bez wyciągania jeje i spuszczania środka chłodzącego?
le taki uszczelniacz sobie kosztuje i jak skomplikowana jest jego wymiana? wystarczy wudlubać i wcisnąc nowy?
szkoły są rózne. .. Może to względnie nie ekonomiczne z niektórych punktu widzenia, bo w razie czego znów rozpinasz, ale póki OEM nie cieknie i się nie poci NIE RUSZAĆ USZCZELNIACZY :D
paski ok 20zł szt są trzy jak masz klime + rolka ja kupilem oryginalną w ic
i
masz na myśli łozysko w sprężarce? da sie to zrobić bez wyciągania jeje i spuszczania środka chłodzącego?
nie nie sory chodziło o rolke napinacza i jej łozysko
uszczelniacze kosztuja grosze u mechanika chyba dałem 10zł
jak Twój silnik ma wiecej niż 180 000 km to nie zastanawiaj się i wymień wszystkie uszczelniacze zanim jeszcze nie zaczną lać, po co robić sobie problemy skoro i tak za uszczelniacz zapłacisz około 6-15 zł ;] a problem z głowy, uszczelniacz wymienić prosto :) ja wkręciłem w starego blachowkręta i wyciągnąłem a nowy założyłem bez problemów, pamiętaj żeby zakładając go rozkładać siłę na cały uszczelniacz (kładziesz na niego jakąs tulejkę)
skolopendra
06-01-12, 12:43
uszczelniacze kosztuja grosze u mechanika chyba dałem 10zł
takie uszczelniacze można sobie w dupę wsadzić
póki OEM nie cieknie i się nie poci NIE RUSZAĆ USZCZELNIACZY
:cool: