PDA

Zobacz pełną wersję : Brak Mocy ... po wymianie akumy

Krzynio!
21-12-11, 20:51
Witam
Mam nietypowa sprawe od niedawna mam juz drugiego civica d16z9 coupe 94r jezdze juz nim 5 miesiecy wszystko było ladnie i pieknie az zaszła potrzeba wymiany akumy bo juz byla padnieta po odlaczeniu starego i zamontowaniu nowego samochod nie jezdzi tak jak powinien czyli tak jak by mu odjal z 50koni.
w wyjasnieniu : po odpaleniu wszystko wydawalo sie byc jeszcze dobrze ale tylko do mometu kiedy silnik przestal pracowac na ssaniu pozniej zachowywal sie tak jak by mial zgasnac trzeslo i w ogole i oczywiscie brak mocy nie wiem czym jest to spowodowane bo przeciez od wymiany akumy nic nie powinno sie dziac ale musi byc cos nie tak dodam ze silnik jest sprawny mechanicznie w 100% 12.8 bar na kazdym cylindrze oraz co moglem to juz podmienialem od kolegi czyli aparat kompa wtryski i przepustnice kpl. z gory dziekuje za jakies pomysly

Skwaromir
21-12-11, 21:19
Jakieś błędy wyrzuca ?
A jak trzymasz obroty to też tak nierówno pracuje ?

kwiatekk
21-12-11, 21:26
a ,,uczyłeś'' komputer po resecie?

Krzynio!
21-12-11, 21:30
Nie ma zadnych bledow jak trzymam to jest normalnie tylko mulowaty strasznie jest ... tylko o to chodzi

Feniks333
21-12-11, 21:37
Może reset coś pomieszał. Zresetuj go jeszcze raz i przeprowadź mu naukę.

Skwaromir
21-12-11, 21:38
Sondę podmieniałeś ?

Krzynio!
21-12-11, 21:39
sonda podmieniana teraz juz jest nowa w sumie to juz wszystko podmienialem oprocz wiazki i czujnika plynu chlodzacego ten co idzie do kompa ale on nie namieszal by az tak

Skwaromir
21-12-11, 22:03
Z tym uczeniem się to bym nie przesadzał.

reaktor
21-12-11, 22:35
Uczyc nie trzeba prawidlowo dzialajace ecu powinno wyregulowac wszystko po kilku minutach no chyba ze ma nledne odczyty z czujnikow ale wtedy powinien wyskoczyc blad