Zobacz pełną wersję : spadajaca szyba kierowcy
mam taki problem. mianowicie po otwarciu szyby ponizej polowy szyba wylatuje z prowadnic. :mad: i wtedy niestety musze zdjac tapicerke dzwi wstawic szybe i wtedy znow dziala niestety gdy otworze wtornie ponizej polowy wypaduje.:mad: prosze o pomoc
zanim złożysz boczek opuść szybę i patrz czemu tak a nie inaczej reaguje ale możesz szukać już podnośnika
mozliwe nie znam sie za dobrze ale podnosnik dziala sprawnie tak mi sie wydaje
jakby cos wypychalo szybe w bok
tak jak Poprzednik powiedział najpierw wypadałoby dokładnie sprawdzić co może "wypychać" tą szybę w bok. Druga sprawa - prozaiczna - czy mocowanie na śrubę masz mocno dokręcone? Dobrze by było porównać to z szybą w drugich drzwiach i będziesz miał jasność. Pozdrawiam.
Chodzi
czy mocowanie na śrubę masz mocno dokręcone? o śrubę prowadnicy,ale jest też regulacja i można ustawić.Regulacja znajduje się w tylnej części na połowie drzwi(po demontarzu tapicerki,dwie śruby na klucz 10)sprawdż na drugich drzwiach jak pracuje szyba i porównaj ,a jak będzie sprawiało ci to sporo problemu to podjedż bez tapicerki do firmy która montuje szyby i oni ci to ustawią.
U mnie drzwi są trochę krzywe z czasem prowadnica się odkształciła i szyba spadła. Kupiłem używany mechanizm, sam wymieniłem i jakoś tam działa. Mam szyby manualne - wymiana bardzo prosta.