PDA

Zobacz pełną wersję : D16Y3 ?? Jak zrobić samodiagnostyke ABS??

mike_hc95
21-05-07, 19:39
Mam następujący problem podczas najechania na jakaś konkrentą dziurę lub podczas zjazdu z jakiegoś wzniesienia zapala mi się kontrolka od ABS i pali sie do momentu wyłączenia silnika. Mam pytanie jak sprawdzić czego to może byś przyczyna?? Kilka metod samodiagnostyki??
Z góry dzięki!!!

rico84
22-05-07, 23:58
a klocki hamulcowe to ty jeszcze masz...?
w niektorych samochodach sa czujniki zuzycia klockow hamulcowych i jak sa zuzyte to zapala sie kontrolka ABS. nie wiem czy tak jest w Twojej HONDZIE ale ja bym to sprawdzil...

pozdrawiam

Robert
23-05-07, 23:21
Ja mam cos podobnego zapala się mi ABS po przejechaniu paru metrów.i nie wiem co zrobic

Windykator
24-05-07, 09:38
Kilka metod samodiagnostyki??
po prawej stronie jak by nad nadkolem w środku, masz wystając ą kosteczkę, wsadzasz pdwójny kabelek, przekrecasz stacyjke i patrzysz czy ci wywalił jakieś błędy :)
Jakos tak to ostatnio widziałem :aloha:

Grzesiekxx88
24-05-07, 21:01
A mi świeci się cały czas kontrolka abs, czasem zdarzy sie, że zgaśnie i abs działa(ale to przez krótki czas), samodiagnostykę robiłem ale nie wykazała błędu, co to może być?

mike_hc95
26-05-07, 12:47
Znalazłem problem, z prawej strony z tyłu ukręciła mi sie śruba która był przykręcony czujnik i przy najechaniu na nierówność sie rozłączał. Teraz natomiast mam problem z wykręceniem tej ukręconej śruby, chyba muszę zdjąć całą tarczę żeby się tam dostać.