PDA

Zobacz pełną wersję : skrzynia 4g a 5g - czy wnętrze jest P&P?

plex
12-12-11, 23:21
Jak w temacie. Ogarnięty rozpaczą ;) (syf więcej stoi niż jeździ) mam zamiar kupić skrzynię z 5g i przełożyć wnętrzności (mam nadzieję że sam różnicowy) do mojej 4g. Pytanie również jak w temacie - czy to pasuje? Czy te skrzynie różnią się tylko sprzęgłem? Szukam już odpowiedzi kilka ładnych dni i nic nie znalazłem

memek
10-01-13, 12:26
chciałbym się podłączyć pod temat. tylko moje pytanie brzmi czy mogę przełożyć wałek i zębatkę na dyfrze albo cały dyfer z crx d16z5 do mojej skrzynie z 5gen bo mam przełożenie główne 3,25 a z crx'a bym miał za frajer

Krzysek
22-02-13, 20:41
plex Wałek główny i wieniec mechanizmu różnicowego są inne w 4 i 5 genie. Sam dyfer z civica 5gen powinien podeść do civica 4gen bo dyfry te są na cienkie przeguby, jednynie co może nie pasować to łożyska na dyfrze, ale to wyjdzie jak rozpołowisz skrzynie, a nie podpowiem Ci czy są małe czy duże łożyska bo nie widze skrzyni , ani nie znam ich oznaczeń ;).

memek nie podejdzie taki zestaw do Ciebie, lepiej kup sobie skrzynie z d13b2 lub d15b2/7 masz tam 4,25 , przełożenia biegów też nie najgorsze, a różnica będzie kolosalna. No i takie skrzynie można tanio wyrwać :).

Jetson
24-02-13, 17:06
Skrzynia do 4g jest bardzo tania i w wiekszosci ma przelozenie 4,25 wiec idealna do wlozenia 3,4 z l3 crx. Przekladanie gratow z 5g jest robieniem sobie pod gorke