Zobacz pełną wersję : Opuszczone drzwi Civic Vgen Hb ,
Witam oglądałem pare tematów z opuszczonymi drzwiami w hance , ale były tylko sposoby z podkładkami, dorabianiem u tokarza sworznia , chciałem się dowiedzieć czy istnieje jakiś inny sposób , pytałem się mojego mechanika to pow , że już robił takie drzwi i koleś normalnie w sklepie zakupił taki już sworzeń bez problemu , więc poszedłem do najbliższego sklepu z częściami ...po czym sprzedawca stwierdził , że takie coś t tylko na szrocie , może ja coś powiedziałem nie tak ? Nie chce mi się bawić z podkładkami i dorabianiem czegoś tylko jakiś skuteczny sposób ..z góry dziękuje za odpowiedzi
jest inny sposob , ASO i cale zawiasy kupuj bedziesz mial pewnosc ze bedzie Ok i niebedziesz bawil sie w dorabianie.
a nic takie nie dostane w auto częsciach ?
na forum ktos sprzedawał komplety sworzni
U mnie miałem podobny problem. Obwiesiły mi się drzwi od kierowcy i wystarczyło podnieść na zawiasie bez żadnych dodatkowych sworzni i innych tam. Jedyny problem był z dostaniem się do zawiasu bo trzeba było przechodzić przez nadkole, ale po kilkunastu minutach wkurzania siędało się podnieść drzwi i działają już dwa lata.
Jak chcesz to mogę Ci podesłać namiary na gościa co powinien mieć sworznie,cena 4 szt jak dobrze pamiętam to coś kolo 45 zł z przesyłką tylko od razu zaznaczam ze nie są to OEM i nie wiem z czego dokładnie są toczone i na ile starczą:)
Jeżeli jesteś zainteresowany to PW podam Ci numer gg i dowiesz się więcej
U mnie miałem podobny problem. Obwiesiły mi się drzwi od kierowcy i wystarczyło podnieść na zawiasie bez żadnych dodatkowych sworzni i innych tam. Jedyny problem był z dostaniem się do zawiasu bo trzeba było przechodzić przez nadkole, ale po kilkunastu minutach wkurzania siędało się podnieść drzwi i działają już dwa lata.
Oczywiście ja też żadnych sworzni nie wymieniałem. Można ustawić na starych 15 letnich, tylko nadkole zdejmujesz i prosisz ładnie mamę żeby podniosła drzwi a potem regulujesz wysokość ;)
Spróbuje z odkreceniem nadkola, czyli musi ktos przytrzymac do optymalnego poziomu drzwi , i odkręcić sruby od zawiasów ina nowo wkrecic solidnie ? czy jest cos do regulacji
na zawiasach masz regulacje ale co z tego żę je podniesiesz jak bedą chodziły na sworzniu góra dól. Często gęsto jest tak że to nie sworzeń jest do wymiany tylko wyrabia sie dziura w zawiasie bo sworzeń sie zapiecze w tulejce i obraca sie nie w tej dziurze co trzeba. Rozebrać zobaczyć bedzie wiadomo a jaki problem zanieść do tokarza żeby dorobił ?? Jak już coś robić to dobrze a nie tak żeby tylko było.