Robson
09-12-11, 09:13
1. Pytanie: Przy zakładaniu kolektora 4-2-1 postanowiłem od razu owinąć go bandażem termoizolacyjnym - tylko górną część. Seryjna uszczelka w miejscu przejścia z 4-2 na 2-1 poleciała bardzo szybko - od razu zwęgliło są z jednej strony. Założyłem grubszą - jeździłem tak jakiś czas, ale przedwczoraj zauważyłem, że też już jej nie ma. Zastanawiam się, czy nie jest to spowodowane nieoddawaniem temperatury przez górną część kolektora, przez co całe ciepło idzie w dół na uszczelkę.
2. Pytanie: Podczas włączania ciepłego nawiewu czuć dosyć intensywnie zapach bandaża. Wcześniej nie było to tak uciążliwe, ale wraz ze spadkiem temperatury na zewnątrz grzanie jest konieczne. Zastanawiam się, czy wdychanie tego nie jest czasem szkodliwe dla dróg oddechowych - bo skoro jest to podajże nić z włókna szklanego i cholernie piecze ręce przy zakładaniu, to jak dostanie się do oczu i płuc może nie być za ciekawie. Ktoś ma jakieś info na ten temat?
2. Pytanie: Podczas włączania ciepłego nawiewu czuć dosyć intensywnie zapach bandaża. Wcześniej nie było to tak uciążliwe, ale wraz ze spadkiem temperatury na zewnątrz grzanie jest konieczne. Zastanawiam się, czy wdychanie tego nie jest czasem szkodliwe dla dróg oddechowych - bo skoro jest to podajże nić z włókna szklanego i cholernie piecze ręce przy zakładaniu, to jak dostanie się do oczu i płuc może nie być za ciekawie. Ktoś ma jakieś info na ten temat?