Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : wyciek z chlodnicy

chelsea193
05-12-11, 19:25
witam mam maly problem a konkretnie nawalila mi chlodnica tzn zrobila sie malenka dziurka ktora juz zlokalizowalem powoduje wyciek plynu po jakims czasie i zastanawiam sie czy nie da sie tego czyms zalepic (doszly mnie sluchy ze mozna cos takiego pokombinowac) czy zainwestowac w nowa chlodnice?

reaktor
05-12-11, 19:30
Mozn kleic na rozne sposoby , mozesz zalac uszczlniaczem prestone w plynie albo kupic klej do chlodni. I zalatac

chelsea193
05-12-11, 19:32
no wlasnie tak myslalem zeby to czyms zakleic tylko nie zabardzo wiem jaki jest do tego klej potrzebny bo nie mialem z tym stycznosci jeszcze i czy nie lepiej to zalutowac

Mati070290
05-12-11, 19:53
Na pewno najlepiej zalutować lub dorwać jak±¶ używkę. Słyszałem że w Hondach lepiej nie wsypywać/wlewać żadnych ¶rodków do uszczelniania chłodnic z powodu w±skich kanalików które mog± się zapchać ale ile w tym prawdy to Ci nie powiem bo słyszałem tylko od znajomych

reaktor
05-12-11, 20:04
no wlasnie tak myslalem zeby to czyms zakleic tylko nie zabardzo wiem jaki jest do tego klej potrzebny bo nie mialem z tym stycznosci jeszcze i czy nie lepiej to zalutowac

na stacji płyn /uszczelniasz do chłodnic prestone

albo klej w jakim¶ motoryzacyjnym pisze że do chłodnic

Na pewno najlepiej zalutować lub dorwać jak±¶ używkę. Słyszałem że w Hondach lepiej nie wsypywać/wlewać żadnych ¶rodków do uszczelniania chłodnic z powodu w±skich kanalików które mog± się zapchać ale ile w tym prawdy to Ci nie powiem bo słyszałem tylko od znajomych
jak sie zapcha w co w±tpię to wtedy wymienisz

gromek86
05-12-11, 20:59
wg mnie lepiej zalorzyc uzywke, badz lutowac chlodnice, bo np. kleen-floo do uszczelniania chłodnic jest na 23 litry plynu chlodzacego, efekt jest taki albo srodek zadziala albo w zimie bedzie zabawa w wymiane nagrzewnicy,

dla mnie takie uszlachetniacze sa na chwile, a i tak czy tak trzeba bedzie np . w tym przypadku zmienic chlodnice...

Robson
05-12-11, 21:05
lepiej jednak założyć używkę - z lutowaniem różnie to bywa

elemenateur
07-12-11, 12:26
Wszystko zależy od tego ile za chłodnice ile za lutowanie, jak chłodnica złom ze sama się rozpada kupuj nowa i tyle.