Zobacz pełn± wersję : wyciek z chlodnicy
chelsea193
05-12-11, 19:25
witam mam maly problem a konkretnie nawalila mi chlodnica tzn zrobila sie malenka dziurka ktora juz zlokalizowalem powoduje wyciek plynu po jakims czasie i zastanawiam sie czy nie da sie tego czyms zalepic (doszly mnie sluchy ze mozna cos takiego pokombinowac) czy zainwestowac w nowa chlodnice?
Mozn kleic na rozne sposoby , mozesz zalac uszczlniaczem prestone w plynie albo kupic klej do chlodni. I zalatac
chelsea193
05-12-11, 19:32
no wlasnie tak myslalem zeby to czyms zakleic tylko nie zabardzo wiem jaki jest do tego klej potrzebny bo nie mialem z tym stycznosci jeszcze i czy nie lepiej to zalutowac
Mati070290
05-12-11, 19:53
Na pewno najlepiej zalutować lub dorwać jak±¶ używkę. Słyszałem że w Hondach lepiej nie wsypywać/wlewać żadnych ¶rodków do uszczelniania chłodnic z powodu w±skich kanalików które mog± się zapchać ale ile w tym prawdy to Ci nie powiem bo słyszałem tylko od znajomych
no wlasnie tak myslalem zeby to czyms zakleic tylko nie zabardzo wiem jaki jest do tego klej potrzebny bo nie mialem z tym stycznosci jeszcze i czy nie lepiej to zalutowac
na stacji płyn /uszczelniasz do chłodnic prestone
albo klej w jakim¶ motoryzacyjnym pisze że do chłodnic
Na pewno najlepiej zalutować lub dorwać jak±¶ używkę. Słyszałem że w Hondach lepiej nie wsypywać/wlewać żadnych ¶rodków do uszczelniania chłodnic z powodu w±skich kanalików które mog± się zapchać ale ile w tym prawdy to Ci nie powiem bo słyszałem tylko od znajomych
jak sie zapcha w co w±tpię to wtedy wymienisz
wg mnie lepiej zalorzyc uzywke, badz lutowac chlodnice, bo np. kleen-floo do uszczelniania chłodnic jest na 23 litry plynu chlodzacego, efekt jest taki albo srodek zadziala albo w zimie bedzie zabawa w wymiane nagrzewnicy,
dla mnie takie uszlachetniacze sa na chwile, a i tak czy tak trzeba bedzie np . w tym przypadku zmienic chlodnice...
lepiej jednak założyć używkę - z lutowaniem różnie to bywa
elemenateur
07-12-11, 12:26
Wszystko zależy od tego ile za chłodnice ile za lutowanie, jak chłodnica złom ze sama się rozpada kupuj nowa i tyle.