PDA

Zobacz pełną wersję : problem z cieknąca miską

kozzi
03-12-11, 02:07
mam problem z wyciekami silnika,
Jak górę opanowałem to teraz dół cieknie, a dokładnie miska.
Trzeci lub czwarty raz raz jest sciągana, usczelki juz były rózna az do OEMowej.
Na początku jest dobrze a po czasie zaczyna cieknąć, poluzowuja sie tez sruby. (może wynik wstrzasów przez poliuretanowe zawieszenie skrzyni).
Ostatnio dawałem je na klej do gwintów wurtha, ale jedną ukręciłem i pod odpaleniu silnika znów plama :((((((((
Ktos mi pisał że problemem w hondach jest zatykająca się odma?

Prawda to?, poradzcie

pozdr

patologg
03-12-11, 08:08
Sprawdzales zawor na przewodzie odpowietrzajacym skrzynie korbową?? Ten przewod wchodzi po stronie ssaka w blok silnika i idzie do ssaka,jest na nim zawor ktory otwiera sie tylko w jedna strone wyjmij i sprawdz otworem gębowym czy działa :)

zakit
03-12-11, 10:52
jesli sruby sie luzuja to je zaklej na klej do gwintow, niemozliwe zeby sie wtedy poluzowaly

kozzi
03-12-11, 11:36
Sprawdzales zawor na przewodzie odpowietrzajacym skrzynie korbową?? Ten przewod wchodzi po stronie ssaka w blok silnika i idzie do ssaka,jest na nim zawor ktory otwiera sie tylko w jedna strone wyjmij i sprawdz otworem gębowym czy działa :)

tak, ten zawór mam w tej chwili wolny..tzn idzie w powietrze a od kolektora jest zaslepiony, to poprzedni właściciel tak zamontował, widocznie się zepsół. Mam taki zawór kupiony nowy ale nie założyłem go jeszcze.
Tzn problem nie jest na tym poziomie, chyba że wcześniej jest gdzieś zatkane (taki metalowy box przykręcony do bloku silnika)

jesli sruby sie luzuja to je zaklej na klej do gwintow, niemozliwe zeby sie wtedy poluzowaly

teraz tak zrobiłem, ale ukręciłem jedną ze śrub i chyba tamtędy poszedł olej.
Zobaczymy, nastepnym razem dam nowa uszczelkę, może drugą miske, klej i oczyszczę odmę.