PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiana kolektora ssącego w d16y7

Civic91
30-11-11, 20:19
Siemka, mam zamiar zmienić kolektor ssący w moim d16y7 na d15b7 lub d16z6 wg. instrukcji z forum.
1. Czy do takiej wymiany potrzebuje samego kolektora ssącego czy dodatkowo takich elementów jak przepustnica lu b krokowy?
2. Ile taka modyfikacja daje KM,?
3. czy jest mocno odczuwalna zmiana i w ktorym momencie? Warto przeprowadzać tą modyfikacje?
4. Czy spalanie o dużo wzrasta po takim zabiegu?
5. Trzeba po tym stroić komputer?

spychu
01-12-11, 15:25
Czy skorzystanie z szukajki jest aż takie trudne ?

Zajmuje to 30 sekund i znalazłbyś m.in. takie tematy z których wiedziałbyś wszystko

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?1582-Wymiana-kolektora-dolotowego-w-silnikach-serii-D
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?112983-Kolektor-D15B7-gt-gt-gt-D14A3

Civic91
01-12-11, 23:50
Sorry spychu ale jak nie potrafisz odpowiedzieć na moje pytania to nie musisz nabijać postów jakimiś wskazówkami o szukaniu co zresztą większości piszesz, akurat nie na wszystkie pytania znalazłem odpowiedzi w tych tematach..

lozek
02-12-11, 10:45
nie wymądrzaj się i nie wskakuj na spycha bo ma 10000% rację. Łatwiej zrobić temat niż poszukać....

1. Czy do takiej wymiany potrzebuje samego kolektora ssącego czy dodatkowo takich elementów jak przepustnica lu b krokowy?
-Potrzebujesz ssaka, krokowego, listwy paliwowej z dystansami.
2. Ile taka modyfikacja daje KM,?
-zależy od stanu Twojego silnika, wydechu, dolotu, paliwa itd - LOTERIA, nikt Ci tego nie powie
3. czy jest mocno odczuwalna zmiana i w ktorym momencie? Warto przeprowadzać tą modyfikacje?
-odczuwalna to jest w każdym momencie bo seryjny strasznie muli
4. Czy spalanie o dużo wzrasta po takim zabiegu?
-NIE
5. Trzeba po tym stroić komputer?
-NIE, ale strojenie dałoby jeszcze lepszy skutek niż sama zmiana kolektora choć tutaj pewnie bedzie to przerostem formy nad treścią i sie nie bedzie opłacać

Świeżak jesteś, więc troszeczke opanuj emocje i rób to co Ci stali bywalcy polecają

spychu
02-12-11, 14:55
Sorry spychu ale jak nie potrafisz odpowiedzieć na moje pytania to nie musisz nabijać postów jakimiś wskazówkami o szukaniu co zresztą większości piszesz, akurat nie na wszystkie pytania znalazłem odpowiedzi w tych tematach..
I to był powód, żeby założyć kolejny taki sam temat, żebyś dostał "wróżbę" na 3 zadane przez Ciebie pytania, bo nikt nie powie Ci, że da Ci to dokładnie tyle czy tyle ? Nie można było tych pytań zadać w istniejących tematach ?

Bo co do tego, że nie ma konieczności stroić i co dokładnie potrzebujesz wystarczyło chwilę poszukać i przeczytać, nie koniecznie w tych dwóch tematach do których linki Ci podałem :)

BTW.
Przez takie bezmyślne powielanie tematów później nie można nic znaleźć bo jest porozrzucane po 15 tematach zamiast po np. trzech :)