PDA

Zobacz pełną wersję : Sprezyny zawieszenia EK3 --> Mb6 oraz problem z zamkiem

Guscioren
21-11-11, 23:39
Witam
Mam pytanie odnośnie sprężyn przednich i tylnych. Brat posiada sprężyny do swojego EK3 obniżane. Nie używa ich ponieważ ma 2 włożone :P. Mam pytanie czy te sprężyny pasowały by do mojego MB6 ?
Pytanie nr odnośnie zamka centralnego (dosyć dziwne)
Wiec tak kupując samochód od człowieka dowiedziałem się ze ktoś chciał do niego "włamać". Z prawej strony drzwi kluczyk nie wchodzi brakuje mu tak kolo 1m co wiaze sie z tym ze go nie moge zamknąć od strony kierowcy. Wiec olewając sprawę myślałem ze będę go sobie zamykał od strony pasażera no i tutaj się zaczęło :P
Wsadzając kluczyk i przekręcając go on się zamyka i odrazu otwiera. Wiec muszę go zamykać od środka. Zamyka się ładnie alarm załącza i git. Tylko żeby go otworzyć wystarczę ze dotknę prawego zamka kluczykiem (innymi nie działa próbowałem od nissanów i opla) i się odrazu otwiera o.O Co to może być dzwoniąc do "fachofcuf" śmiali się na ten temat i nie wiedza co z tym zrobić. Macie namiar ewentualnie na jakiś warsztat co by się z tym uporał :P? Ewentualnie wsadził odrazu centralny na pilota

greg-si
22-11-11, 10:41
Tylne sprężyny są inne a przednie takie same (pod względem mocowania do amortyzatora).
Nie oznacza to jednak że tył nie podejdzie.
Nie wkładałbym sprężyn z EK3 bo rozkład masy jest inny a co za tym idzie sprężyny są różnej twardości.

januwek
22-11-11, 11:37
silnik jest troche cięższy i możesz mieć z przodu ok 1cm niżej. tak mi sie wydaje

mam kolego co do ej9 wrzucił zestw -30 a póżniej zamiast d14 był swap na b18c4 i mówi że róznica tylko w tym że niżej usiadła. w prowadzeniu bez zmian. na torze moze bys obczuł różnice ale na mieście?? wątpie

Chipsy2
24-11-11, 23:11
Jeśli chodzi o zabawę z zamki myślę że mógłbym do tego zerknąć nie jestem specem ale coś w tej dziedzinie wiem.