PDA

Zobacz pełną wersję : Kostka przy drzwiach

Paluch87
12-11-11, 17:55
Witam. Mam mały problem, mianowicie przestał grać mi głośnik od strony kierowcy oraz centralny zamek nie zamyka wszystkich drzwi lecz tylko je otwiera. Byłem u mechanika i powiedział mi że przewody w kostce znajdującej się w drzwiach są oberwane. Odnośnie tego chciałem się dowiedzieć czy muszę zakupić nowa kostkę czy też z tej starej da się te resztki kabli jakoś wyciągnąć i podłączyć na nowo? Nie widziałem tej kostki więc nie wiem co i jak. Proszę o poradę. Z góry wielkie dzięki

sucharek
12-11-11, 17:58
wszystko da rade

nikog0
12-11-11, 18:02
da radę, pewnie, tylko zrób tak, żeby można było rozłączyć w razie ściągania drzwi np do malowania. Użyj jakiejś innej kostki, tylko tak połącz przewod żeby czasem nie dotykały masy (drzwi) i żeby był dobry styk.

Fidox
13-11-11, 11:10
Podjedź na jakiegoś szrota i polukaj za nową kostką (od razu możesz sobie sprawdzić miernikiem czy przewody nie są uszkodzone)

Paluch87
13-11-11, 17:37
Na allegro znalazłem takie coś http://moto.allegro.pl/instalacja-wiazka-drzwi-lewa-przod-honda-civic-vi-i1887898790.html będzie dobre?

nikog0
13-11-11, 17:41
Powinna być ok, ale ja bym spytał czy pochodzi z samochodu z el szybami (jak u Ciebie). Ja bym kupił w elektrycznym sklepie jakąkolwiek kostkę i w ten sposób połączył to co nie łączy...ale rób jak uważasz, zmieniając ten fragment instalacji podchodzisz do tematu "profesjonalnie". ale to kosztuje 50 plnów...

Paluch87
13-11-11, 18:21
Chyba spróbuję tej łatwiejszej i mniej profesjonalnej opcji czyli połączenie tego co nie łączy :) A powiedz mi czy to jest obojętne jaka kostka będzie tam się znajdować?

Krists
13-11-11, 19:21
Lepiej wymień zerwane kable zamiast kupować nowej instalacji. Tylko uważaj bo w tej kostce jak ją rozepniesz jest taka biała nieznana mi substancja, która zapewne chroni kable przed czynnikami zewnętrznymi i można się ładnie upaprać :]

Paluch87
15-11-11, 15:20
A powiedźcie mi czy aby dostać się do tej kostki muszę rozebrać boczek i ściągnąć drzwi?? czy da radę wyciągnąć ją bez tych czynności?

fiodor88
15-11-11, 22:48
Musisz ściągać boczek i odkręcić głośnik. Drzwi nie musisz ściągać ale tam jest mało miejsca.

Paluch87
16-11-11, 16:11
Dzięki wielkie za pomoc. W wolnym czasie pokombinuje z tym