PDA

Zobacz pełną wersję : srs po wypadku

oldee
08-05-07, 22:34
mialem wymieniane poduszki w ek3 po wypadku. teraz pali sie kontrolka srs. wiem ze w zakladzie nie robili zadnego reseta bo czego tam nie mogli znalezc. czytalem duzo na forum i juz mniej wiecej wiem jak robi sie reset gdy pali sie czerwona kontrolka. zastanwia mnie tylko jedna sprawa a mianowicie czy po wymianie poduszek wystarczy sam resete pod kierownica. gdzies przeczytalem ze jeszcze jest sprawa jakiegos sterownika od poduszek ale nie wiem o co chodzi. dzieki za pomoc.

majsterus
09-05-07, 07:18
a napinacze pirotechniczne pasów wymieniałeś??
bo one są uruchamiane po odpaleniu poduszek....

rafalb33
09-05-07, 08:20
O ile sie nie myle nalezy wymienic sensory po wypadku.

oldee
09-05-07, 11:36

a jak nie mialem zapietych pasowto tez trzeba je wymieniac?

[ Dodano: Sro 09 Maj, 2007 ]

O ile sie nie myle nalezy wymienic sensory po wypadku.

oni o sensorach nic nie mowili ale ogolnie okazali sie gwozdziażami wiec nie ma co ich sluchac. dlatego sadze ze wiecej dowiem sie od was na forum

skolopendra
09-05-07, 15:48
tak samo stawiał bym na nowe sensory

Grochu_666
09-05-07, 16:02
trzeba zakupic nowy sensor, koszt 100 zl, w wersach z 1 PP nie trzaba, w wersji z 2 pp trzeba, znajduje sie on kolo lewarka skrzyni biegow pod ta plastikowa oslona. :)

oldee
09-05-07, 18:43
trzeba zakupic nowy sensor, koszt 100 zl, w wersach z 1 PP nie trzaba, w wersji z 2 pp trzeba, znajduje sie on kolo lewarka skrzyni biegow pod ta plastikowa oslona. :)

znalazlem jakies na allegro ale skad mam miec pewnosc, ze to nie sa np wyjete z samochodu w ktorym wystrzelily poduchy?

i jeszcze jedno: cz pasuje sensor do mojej H od 5-cio drzwiowej?

prz3mo
09-05-07, 20:08

Zalezy jaki rok, w 6 gen. przed liftem nie ma napinaczy... co do wersji po lifcie ponoc juz są, ale nie jestem pewny.

emg
09-05-07, 21:15
musisz wymienić albo zresetować modul SRS, no i oczywiście zalożyć sprawne poduszki (ewentualnie napinacze). sam nie zresetujesz, bo trzeba wyczyścić pamięć i zapisać wersą bina sprzed wypadku.

emg
09-05-07, 21:15
zdublowany post - proszę o skasowanie

oldee
09-05-07, 22:06
Zalezy jaki rok, w 6 gen. przed liftem nie ma napinaczy... co do wersji po lifcie ponoc juz są, ale nie jestem pewny.

posiadam wersje przed liftem wiec dobrze ze zadnych napinaczy nie musze wymieniac

[ Dodano: Sro 09 Maj, 2007 ]

musisz wymienić albo zresetować modul SRS, no i oczywiście zalożyć sprawne poduszki (ewentualnie napinacze). sam nie zresetujesz, bo trzeba wyczyścić pamięć i zapisać wersą bina sprzed wypadku.

modu srs to jest ten sensor? nie wiesz gdzie ona sie znajduje i gdzie go mozna wymienic lub zresetowac?