Zobacz pełną wersję : jakie sprezyny
Witam. Mam maly problem :( . Chcialbym sie dowiedziec jakie sprezyny bylyby najlepsze do civica 5gen HB. Do tej pory mialem coilover+amory weitec ale do szybkiej jazdy sie nie sprawdzily bo tyl samochodu podskakiwal jak pileczka. Ostatnio zalozylem sprezyny weitec do tych samych amorow lecz jest jakby zbyt miekko, a przynajmniej takie odczucia. Szukam czegos co nie jest zbyt twarde a zarazem zbyt miekkie nadajace sie do szybkiej jazdy po naszych drogach, interesuje mnie obnizenie -60/-40. Wiec co doradzacie i jakiej firmy.
Z gory dzieki
Nie wiem, może się nie znam ale po mojemu to nie wina sprężyn a amorków.
h&r sport (czerwone) albo skunk2- prawdziwe sportowe springi
no i tak jak mowi przedmówca, nawet najlepsze springi nie pomoga jak bedziesz miał wy*****e amorki, proponuje zainwestowac w dobry amor i dobre springi
Szukam czegos co nie jest zbyt twarde a zarazem zbyt miekkie nadajace sie do szybkiej jazdy po naszych drogach, interesuje mnie obnizenie -60/-40.
tak to tylko w erze.... :d
a serio serio to jakbys mial amory do tych weiteców oryginalne podejrzeewam, że byłoby ok....
ogólnie skoncentrowałbym sie na Twoim miejscu na porzadnym kicie badz porządnym komplecie amorów...
Szukam czegos co nie jest zbyt twarde a zarazem zbyt miekkie nadajace sie do szybkiej jazdy po naszych drogach, interesuje mnie obnizenie -60/-40.
tak to tylko w erze.... :d
a serio serio to jakbys mial amory do tych weiteców oryginalne podejrzeewam, że byłoby ok....
ogólnie skoncentrowałbym sie na Twoim miejscu na porzadnym kicie badz porządnym komplecie amorów...
Ale chodzi ci o oryginalne czyli seryjne amory???
No bo teraz mam amory WEITEC i wcale nie sa weje***e byly sprawdzane i sa w bdb kondycji.
A co powiedzielibyscie na temat sprezyny Megan Racing lub Eibach
A czy ktos wie gdzie oprocz ebay mozna kupic takie H&R lub Skunk2????
czy takie skunk2 byly by dobre??
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/SKUNK2-LOWERING-SPRINGS-1992-95-HONDA-CIVIC-DEL-SOL_W0QQitemZ300107600065QQihZ020QQcategoryZ33582Q QrdZ1QQcmdZViewItem
Megan racing to jest taiwanska kiszka z nazwą :D
Eibach są świetne, nie są bardzo twarde ale oferują max obniżenie -40mm sportline i -40mm prokit, prokit są troche miększe, sportline twardsze
dokładnie chodziło mi o takie springi skunka jak podales w linku
oki dzieki. A jeszcze jedno pytanie ile takie sprezyny obnizaja? i czy ktos na forum sprowadza czesci z usa?
skunksy obniżają ok -60 -65, ja moge takie cos sprowadzic, odezwij sie na PW to ustalimy szczegóły
Megan racing to jest taiwanska kiszka z nazwą
Ale ty madrosci opowiadasz... co jeszcze nam ciekawego powiesz o MR?
darkBLUEkefir
04-05-07, 22:00
przemysl sprawe z -60 dobrze radze :hinczyk: mam u siebie takie i powiem tyle: samobojstwo. Krawezniki z daleka omijam, najmniejszy wzgorek na ulicy i od razu zwalniam do 10km/h, oslona chlodnicy szoruje po asfalcie, misa olejowa krzyczy o podwyzszenie, o kolektorze nie wspomne. auto stoi 4 cm nad gleba. Duzo minusow ale za to jak sie prowadzi :D nie ma mocniejszego na zakretach. Z czasem w sumie mozna sie przyzwyczaic bo w sumie uczysz sie tak na prawde jezdzic na nowo :D takie obnizenie to tylko dla zapalencow. jestes zapalencem? :hinczyk:
jeszcze jedno: tez mam twarde, nawet wyk******** twarde i jak zdarzy sie ze jednak wjade w dziure to albo wypada mi panel z radia albo konsola nawiewu bo nie jest przykrecona :D
Czy zapalencem? Raczej tak, wczesniej jezdzilem na coilover i bylo strasznie twardo i nisko. No ale teraz pzygotowuje auto do delikatnego streetu wiec raczej bardzo twardo nie moze byc( na naszych drogach).
darkBLUEkefir
04-05-07, 22:12
a no to jesli tak to spoko. widze ze jestes w temacie i przygotowany jestes na wyrzeczenia :D ale czego sie nie robi dla profi lansu :D powodzenia w omijaniu dziur :hinczyk: pozdrawiam
Megan racing to jest taiwanska kiszka z nazwą
Ale ty madrosci opowiadasz... co jeszcze nam ciekawego powiesz o MR?
Megan Racing to marka którą można porównac do ebajowych noname, różnica jest tylko taka ze na produktach MR jest logo firmy ;)
Nie ma porównania do eibach czy skunk2 i taka jest prawda.