Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : jakie sprezyny

andrev
02-05-07, 20:06
Witam. Mam maly problem :( . Chcialbym sie dowiedziec jakie sprezyny bylyby najlepsze do civica 5gen HB. Do tej pory mialem coilover+amory weitec ale do szybkiej jazdy sie nie sprawdzily bo tyl samochodu podskakiwal jak pileczka. Ostatnio zalozylem sprezyny weitec do tych samych amorow lecz jest jakby zbyt miekko, a przynajmniej takie odczucia. Szukam czegos co nie jest zbyt twarde a zarazem zbyt miekkie nadajace sie do szybkiej jazdy po naszych drogach, interesuje mnie obnizenie -60/-40. Wiec co doradzacie i jakiej firmy.
Z gory dzieki

opalaszek
02-05-07, 21:22
Nie wiem, może się nie znam ale po mojemu to nie wina sprężyn a amorków.

kwasu
02-05-07, 21:23
h&r sport (czerwone) albo skunk2- prawdziwe sportowe springi

no i tak jak mowi przedmówca, nawet najlepsze springi nie pomoga jak bedziesz miał wy*****e amorki, proponuje zainwestowac w dobry amor i dobre springi

Lcfr
02-05-07, 22:50
Szukam czegos co nie jest zbyt twarde a zarazem zbyt miekkie nadajace sie do szybkiej jazdy po naszych drogach, interesuje mnie obnizenie -60/-40.

tak to tylko w erze.... :d

a serio serio to jakbys mial amory do tych weiteców oryginalne podejrzeewam, że byłoby ok....
ogólnie skoncentrowałbym sie na Twoim miejscu na porzadnym kicie badz porządnym komplecie amorów...

andrev
03-05-07, 12:21
Szukam czegos co nie jest zbyt twarde a zarazem zbyt miekkie nadajace sie do szybkiej jazdy po naszych drogach, interesuje mnie obnizenie -60/-40.

tak to tylko w erze.... :d

a serio serio to jakbys mial amory do tych weiteców oryginalne podejrzeewam, że byłoby ok....
ogólnie skoncentrowałbym sie na Twoim miejscu na porzadnym kicie badz porządnym komplecie amorów...

Ale chodzi ci o oryginalne czyli seryjne amory???
No bo teraz mam amory WEITEC i wcale nie sa weje***e byly sprawdzane i sa w bdb kondycji.
A co powiedzielibyscie na temat sprezyny Megan Racing lub Eibach
A czy ktos wie gdzie oprocz ebay mozna kupic takie H&R lub Skunk2????
czy takie skunk2 byly by dobre??
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/SKUNK2-LOWERING-SPRINGS-1992-95-HONDA-CIVIC-DEL-SOL_W0QQitemZ300107600065QQihZ020QQcategoryZ33582Q QrdZ1QQcmdZViewItem

kwasu
03-05-07, 13:14
Megan racing to jest taiwanska kiszka z nazwą :D
Eibach są świetne, nie są bardzo twarde ale oferują max obniżenie -40mm sportline i -40mm prokit, prokit są troche miększe, sportline twardsze

dokładnie chodziło mi o takie springi skunka jak podales w linku

andrev
03-05-07, 14:51
oki dzieki. A jeszcze jedno pytanie ile takie sprezyny obnizaja? i czy ktos na forum sprowadza czesci z usa?

kwasu
03-05-07, 17:26
skunksy obniżają ok -60 -65, ja moge takie cos sprowadzic, odezwij sie na PW to ustalimy szczegóły

hosi
04-05-07, 21:22
Megan racing to jest taiwanska kiszka z nazwą
Ale ty madrosci opowiadasz... co jeszcze nam ciekawego powiesz o MR?

darkBLUEkefir
04-05-07, 22:00
przemysl sprawe z -60 dobrze radze :hinczyk: mam u siebie takie i powiem tyle: samobojstwo. Krawezniki z daleka omijam, najmniejszy wzgorek na ulicy i od razu zwalniam do 10km/h, oslona chlodnicy szoruje po asfalcie, misa olejowa krzyczy o podwyzszenie, o kolektorze nie wspomne. auto stoi 4 cm nad gleba. Duzo minusow ale za to jak sie prowadzi :D nie ma mocniejszego na zakretach. Z czasem w sumie mozna sie przyzwyczaic bo w sumie uczysz sie tak na prawde jezdzic na nowo :D takie obnizenie to tylko dla zapalencow. jestes zapalencem? :hinczyk:

jeszcze jedno: tez mam twarde, nawet wyk******** twarde i jak zdarzy sie ze jednak wjade w dziure to albo wypada mi panel z radia albo konsola nawiewu bo nie jest przykrecona :D

andrev
04-05-07, 22:07
Czy zapalencem? Raczej tak, wczesniej jezdzilem na coilover i bylo strasznie twardo i nisko. No ale teraz pzygotowuje auto do delikatnego streetu wiec raczej bardzo twardo nie moze byc( na naszych drogach).

darkBLUEkefir
04-05-07, 22:12
a no to jesli tak to spoko. widze ze jestes w temacie i przygotowany jestes na wyrzeczenia :D ale czego sie nie robi dla profi lansu :D powodzenia w omijaniu dziur :hinczyk: pozdrawiam

kwasu
04-05-07, 22:12
Megan racing to jest taiwanska kiszka z nazwą
Ale ty madrosci opowiadasz... co jeszcze nam ciekawego powiesz o MR?

Megan Racing to marka którą można porównac do ebajowych noname, różnica jest tylko taka ze na produktach MR jest logo firmy ;)
Nie ma porównania do eibach czy skunk2 i taka jest prawda.