PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiana bloku , a czyjnik położenia wału.

Redrekin
19-10-11, 15:15
Jako ,że mój blok jest przytarty muszę go wymienić, .Mam teraz silnik (d15z6) który posiada czujnik położenia wału na dole, obok koła pasowego, przy wale, a mam okazję kupić blok z przed 96r gdzie nie ma miejsca na ten czujnik (tam czujnik jest w aparacie zapłonowym). Chcę zostawić swój osprzęt silnika, aparat zapłonowy ,głowicę (przerobiona na VTEC) co z tym czujnikiem?! Bez niego pewnie będzie check. Co z tym zrobić?

tommmmm
19-10-11, 16:26
Jeśli będziesz przerabiał VTEC-E na VTEC to na pewno będziesz potrzebował ecu P28 lub P30 na OBDI.Przy VTECU i tym ecu ten czujnik nie jest wogóle potrzebny więc go nie zakładaj.

Redrekin
19-10-11, 16:29
Silnik był przerobiony na Vtec, na ECU p28 podłączonym przez przejściówkę. Czyli na P28 bez tego czujnika , ale aparacie zapłonowym obd2a nie będzie błędu?

zakit
19-10-11, 17:32
jesli przerobisz odpowiednio wiazke to aparat bedzie pasowal. na komputerze p28, czunik polozenia walu nie bedzie potrzebny.

Redrekin
19-10-11, 17:49
jesli przerobisz odpowiednio wiazke to aparat bedzie pasowal.
Osprzęt ma zostać z mojego silnika czyli Obd2a,aparat td80u, tylko blok ma być zmieniony . Co mam tam przerobić?

Piatek
24-10-11, 19:53
przełozyc pompe oleju jesli jest taka mozliwosc, bo na pompie oleju z tego co sie orientuje masz mocowanie czujnika