Zobacz pełną wersję : Zmiana bloku , a czyjnik położenia wału.
Jako ,że mój blok jest przytarty muszę go wymienić, .Mam teraz silnik (d15z6) który posiada czujnik położenia wału na dole, obok koła pasowego, przy wale, a mam okazję kupić blok z przed 96r gdzie nie ma miejsca na ten czujnik (tam czujnik jest w aparacie zapłonowym). Chcę zostawić swój osprzęt silnika, aparat zapłonowy ,głowicę (przerobiona na VTEC) co z tym czujnikiem?! Bez niego pewnie będzie check. Co z tym zrobić?
Jeśli będziesz przerabiał VTEC-E na VTEC to na pewno będziesz potrzebował ecu P28 lub P30 na OBDI.Przy VTECU i tym ecu ten czujnik nie jest wogóle potrzebny więc go nie zakładaj.
Silnik był przerobiony na Vtec, na ECU p28 podłączonym przez przejściówkę. Czyli na P28 bez tego czujnika , ale aparacie zapłonowym obd2a nie będzie błędu?
jesli przerobisz odpowiednio wiazke to aparat bedzie pasowal. na komputerze p28, czunik polozenia walu nie bedzie potrzebny.
jesli przerobisz odpowiednio wiazke to aparat bedzie pasowal.
Osprzęt ma zostać z mojego silnika czyli Obd2a,aparat td80u, tylko blok ma być zmieniony . Co mam tam przerobić?
przełozyc pompe oleju jesli jest taka mozliwosc, bo na pompie oleju z tego co sie orientuje masz mocowanie czujnika