PDA

Zobacz pełną wersję : wymiana walka ogarnial ktos

mlodyxx
17-10-11, 12:36
witam wszystkich mam takie pytanie mam d16w3 w swojej hance ej9 ostatnio mierzylem walki i wyszlo na to ze zalek z d14 ma wyzsze krzywki wiec na zdrowy rozum powinno byc lepiej robil ktos kiedys cos takiego daje to cos

Whiplash
17-10-11, 16:13
tak, tylko pod warunkiem ze masz regulowane kolo

mlodyxx
17-10-11, 17:24
kolko drogie nie jest tylko jak to jeszcze ustawic zeby latalo

Whiplash
17-10-11, 17:36
po to jest kolo a ustawiasz na rolkach :)

kazik2_h9w3
17-10-11, 17:41
Nie wiem jaka jest różnica między tymi wałkami ale liczy się także czas otwarcia zaworów

mlodyxx
17-10-11, 19:19
nom wlasnie z tymi czasami otwracia to sie zgodze przelozylem walek z orginalnym kolkiem od d14a8 efekt jest taki na dole do 4 tys jedzie jak 1,4 albo gorzej a na gorze do odcinki dostaje nizlego kopa kopa na pierwszym biegu dym z opon zapinam 2 pali gume i odjezdza tylko na dole straszny mul

Whiplash
17-10-11, 22:14
i to wlasnie regulujesz kolem, zeby wyposrodkowac zazwyczaj jest to przestawienie o polowe zeba zawory otwieraja sie wczesniej a wzniosy daja wieksze napelnienie komory

mlodyxx
18-10-11, 00:52
czyli pewnie w tym przypadku jest o pol zeba za wczesnie na walku podlug walu jesli dobrze mysle i dlatego na wolnych obrotach jest gorzej bo za wczesnie nastepuja fazy rozrzadu ,jest jakis sposob zeby to poprawnie ustawic we wlasnym zakresie z tego co wiem to blok od d16 jest wyzszy o kilka mm czy to moze o to chodzi ze walek jest wyzej podlug d14 i co za tym idzie bedzie o te same mm przyspieszony w prawa strone czyli trzeba by go przesunac o roznice wysokosci bloku w lewo jesli sie myle niech mnie ktos poprawi