Zobacz pełną wersję : wymiana walka ogarnial ktos
witam wszystkich mam takie pytanie mam d16w3 w swojej hance ej9 ostatnio mierzylem walki i wyszlo na to ze zalek z d14 ma wyzsze krzywki wiec na zdrowy rozum powinno byc lepiej robil ktos kiedys cos takiego daje to cos
tak, tylko pod warunkiem ze masz regulowane kolo
kolko drogie nie jest tylko jak to jeszcze ustawic zeby latalo
po to jest kolo a ustawiasz na rolkach :)
kazik2_h9w3
17-10-11, 17:41
Nie wiem jaka jest różnica między tymi wałkami ale liczy się także czas otwarcia zaworów
nom wlasnie z tymi czasami otwracia to sie zgodze przelozylem walek z orginalnym kolkiem od d14a8 efekt jest taki na dole do 4 tys jedzie jak 1,4 albo gorzej a na gorze do odcinki dostaje nizlego kopa kopa na pierwszym biegu dym z opon zapinam 2 pali gume i odjezdza tylko na dole straszny mul
i to wlasnie regulujesz kolem, zeby wyposrodkowac zazwyczaj jest to przestawienie o polowe zeba zawory otwieraja sie wczesniej a wzniosy daja wieksze napelnienie komory
czyli pewnie w tym przypadku jest o pol zeba za wczesnie na walku podlug walu jesli dobrze mysle i dlatego na wolnych obrotach jest gorzej bo za wczesnie nastepuja fazy rozrzadu ,jest jakis sposob zeby to poprawnie ustawic we wlasnym zakresie z tego co wiem to blok od d16 jest wyzszy o kilka mm czy to moze o to chodzi ze walek jest wyzej podlug d14 i co za tym idzie bedzie o te same mm przyspieszony w prawa strone czyli trzeba by go przesunac o roznice wysokosci bloku w lewo jesli sie myle niech mnie ktos poprawi