Zobacz pełną wersję : Lampka bagażnika
Witam;
W swoim Civicu VII 2001r. Hatchback zauważyłem dziwną rzecz. Mianowicie lampka znajdująca się w bagażniku zapala się pprzy zamykaniu bagaznika a nie przy otwieraniu. Czyli przy otworzonym bagazniku lampka nie swieci, natomiast przy zamknietym juz tak. Dodam tylko, że żarówkę mam diodową. Co moze byc problemem?
Pozdrawiam
Najprościej będzie jak podmienisz żarówkę diodową zwykłą żarówką i zobaczysz efekt ;-) Ogólnie to pierwszy taki przypadek.
Może czujnik zamknięcia klapy masz coś źle podpięty? A jak ze światłami w środku? Jak masz zamknięty bagażnik to pokazuje się na desce, że jest otwarty? Jaka to jest ta lampka diodowa, sama dioda czy jakiś zestaw?
Na desce rozdzielczej pokazuje ok, jak otwarty to zapalona a jak zamkniety to wygaszona. A wiecie co jest najlepsze, ze ta zarowka led wczesniej dzialala dobrze, dopiero wczoraj zauwazylem to dziwne zjawisko. Rafal, jest to zwykla zarowka diodowa, nie zaden zestaw. Patrzylem probowka i nie ma napiecia na stykach przy otwartym bagazniku.
Nikt nie ma pomyslu co to moze byc?
hehe, pobaw się tym włącznikami na podsufitce. U mnie tez były cuda na kiju, lampka nie działała, wymieniłem żarówke i nic to nie dało. generalnie j.olem klapa bagażnika i olałem sprawę. I jak się zdziwiłem gdy któregoś dnia otwierałem bagażnik i zarówka działała. To chyba jest problem na tych przełącznikach lub czujnikach klapy.