PDA

Zobacz pełną wersję : Lampka bagażnika

cortesolo
16-10-11, 10:44
Witam;

W swoim Civicu VII 2001r. Hatchback zauważyłem dziwną rzecz. Mianowicie lampka znajdująca się w bagażniku zapala się pprzy zamykaniu bagaznika a nie przy otwieraniu. Czyli przy otworzonym bagazniku lampka nie swieci, natomiast przy zamknietym juz tak. Dodam tylko, że żarówkę mam diodową. Co moze byc problemem?

Pozdrawiam

owsikk
16-10-11, 14:13
Najprościej będzie jak podmienisz żarówkę diodową zwykłą żarówką i zobaczysz efekt ;-) Ogólnie to pierwszy taki przypadek.

rafal
16-10-11, 16:17
Może czujnik zamknięcia klapy masz coś źle podpięty? A jak ze światłami w środku? Jak masz zamknięty bagażnik to pokazuje się na desce, że jest otwarty? Jaka to jest ta lampka diodowa, sama dioda czy jakiś zestaw?

cortesolo
16-10-11, 18:28
Na desce rozdzielczej pokazuje ok, jak otwarty to zapalona a jak zamkniety to wygaszona. A wiecie co jest najlepsze, ze ta zarowka led wczesniej dzialala dobrze, dopiero wczoraj zauwazylem to dziwne zjawisko. Rafal, jest to zwykla zarowka diodowa, nie zaden zestaw. Patrzylem probowka i nie ma napiecia na stykach przy otwartym bagazniku.

cortesolo
18-10-11, 12:57
Nikt nie ma pomyslu co to moze byc?

kedud
20-10-11, 12:07
hehe, pobaw się tym włącznikami na podsufitce. U mnie tez były cuda na kiju, lampka nie działała, wymieniłem żarówke i nic to nie dało. generalnie j.olem klapa bagażnika i olałem sprawę. I jak się zdziwiłem gdy któregoś dnia otwierałem bagażnik i zarówka działała. To chyba jest problem na tych przełącznikach lub czujnikach klapy.