PDA

Zobacz pełną wersję : Pompki spryskiwaczy Civic VI

poziom
12-10-11, 23:39
Czesc,

Padly mi spryskiwacze, chce wymienic pompki na nowe. Czy ktos kojarzy jakiego rodzaju one sa? Mam sprzeczne informacje, chodzi o to, czy pompka jest 2x'lewa'/'prawa'. Jesli ktos wie bede wdzieczny za info.

http://www.sobimax.pl/allegro/Pompki/honda02.JPG

Pozdrawiam.

Budziniak
12-10-11, 23:47
jak kiedys w zimę wymieniałem u siebie pompki to zwróciłem uwage na to że piny w obydwu są inaczej ułożone. Przodu nie podepniesz pod tył i na odwrót ( oczywiście chodzi mi o kabelki z prądem.

jest 2x'lewa'/'prawa' sprecyzuj oco chodzi ! chodzi o króciec od płynu czy obroty pompki ?

poziom
13-10-11, 18:03
jak kiedys w zimę wymieniałem u siebie pompki to zwróciłem uwage na to że piny w obydwu są inaczej ułożone. Przodu nie podepniesz pod tył i na odwrót ( oczywiście chodzi mi o kabelki z prądem.
sprecyzuj oco chodzi ! chodzi o króciec od płynu czy obroty pompki ?

Czesc, chodzi mi o krociec. Tak jak widac na fotografii. Niestety nie mam jak tego sprawdzic, a chce kupic przed oddaniem do serwisu,

Pozdrawiam.

mcpedro
13-10-11, 18:05
Tak, jak mówi kolega wyżej, są dwa inne wejścia, musisz nabyć pompke konkretnie albo na przód albo tył. Z tego co pamiętam na przód jest ta bliżej zderzaka. Aha, posprawdzaj bezpieczniki bo moze sie przepalił, a pompka jest sprawna chociaż wątpie ;p

poziom
13-10-11, 18:58
Chce obie, na przod i tyl. Jesli ktos wie prosze o konkretna odpowiedz, czy obie sa prawo/lewo stronne czy obie rozne?

Budziniak
13-10-11, 19:10
Poziom weź latarkę i odegnij lewe przednie nadkole. Będziesz miał czarno na białym w która stronę są u Ciebie króćce

poziom
13-10-11, 19:53
Kiedys probowalem i niestety w ten sposob nie jestem nic w stanie ustalic. Dzieki za pomoc.

kamil_kaka
15-10-11, 19:48
Witam. Nie wiem jak u ciebie ale ja wczoraj sie męczyłem z takim problemem. Mam ej9 i nie działały mi spryskiwacze. Okazało się że pompka lała, wiec kupiułem obie (różnią się od siebie) zdjęcia mogę dodać jutro jeśli chcesz. Niestety tylko przód mi działa co jest bardzo ciekawe bo obie pompki sprawne;/

poziom
14-11-11, 13:41
Dodaj prosze zdjecia jesli mozesz, pozdrawiam!

RazoR91
14-11-11, 14:58
Wtyczki się różnią, mi tez w ej9 nie działały wiec kupiłem 2 sadząc że są takie same, lecz nie są. Przedni ma blaszki jakby litera T a tylni ma takie | |. Mam nadzieje że rozumiesz :)

poziom
14-11-11, 17:19
Tak jak napisal RazoR91, przedni i tylny sprysk roznia sie podlaczeniem. Przedni: T, tylny: | |. Krocce wedlug manuala wychodza w prawa strone (patrzac od tej strony co styki). Temat mozna zamknac, pozdrawiam!