PDA

Zobacz pełną wersję : USDM Przód w lampach OEM

koltan
10-10-11, 18:18
Witam
Chce sobie usunąć pomaranczowe wkladki z kierunków i zrobić aby w kierunku świecił się biały kolor i przy miganiu żółty, czyli opcja z wierceniem.
Moglibyście mi wypisać listę co będzie mi potrzebne. Szczególnie jakie oprawki kupić i jaką diodę aby świeciło to w biały kolor równomiernie.

Pozdrawiam

ChriS
11-10-11, 19:20
Jeśli dobrze rozumiem to ma być w przednich lampach? to tylko wystarczy żarówkę kupić biała do kierunku ( wygląda jak biała, a świeci na żółto )

koltan
11-10-11, 22:01
tak przednie ale to chyba tak nie pójdzie. Jeżeli usunę pomarańczowe wkładki to żarówka w kierunku chyba będzie świeciła na biało.
Czyli musiałbym dokupić żółte żarówki i je zamienić. Pytanie czy muszę dokupić oprawki jedno czy dwuwłoknowe (nie wiem czym to się różni) aby zamontować dodatkową białą żarówke.

Liero
12-10-11, 00:01
Moze napisz o jaki samochod chodzi,mozna tez zastosowac zarowke w oprawce dwuwloknowej,sam walkowalem ten temat,jesli chodzi Ci o taki efekt:
http://www.honda.slask.pl/forum/printview.php?t=2408&start=0&sid=5fc1302d51b98c71d74503ab2e6460c6

koltan
12-10-11, 08:34
5 gen. Mnie właśnie chodzi o to aby kierunek nie palił się cały czas na żółto tylko aby dodatkowa żarówka przewiercona przez kierunek paiła się cały czas na biało.

Liero
12-10-11, 12:33
No to wtedy nie mozesz miec kierunku pomalowanego na pomaranczowo,a zarowke mozesz sobie podlaczyc pod postojowki ,razem przy ich wlaczaniu wlaczaja Ci sie tez te biale i tyle ;)