PDA

Zobacz pełną wersję : civic 6 gen d15z6 wyciek z chlodnicy?

Iwu
08-10-11, 11:12
Witam zauwazylem ostatnio wyciek plynu chlodniczego ... wlalem sobie juz zimowke no i pojezdzilem dzien a tam pol zbiorniczka nie ma.. wczoraj po 50km tak samo 1/2 ubylo a na dole zderzaka jest mokro jak nie wiem i na gorze nad wiatrakami.. wszystko zachlapane.. Z racji że nie jestem specem od mechaniki od niedawna mam autko to nie wiem jak sie za to zabrać i z kąd ten wyciek bo jak mowie wszystko mokre i trudno ocenic. dodam że na górze pod rura idąca do silnika od chlodnicay sa male kałuże i chyba one zciekają. Ale mozliwe aby pękniecie na tej rurze etc mogło pol zbiornika wywalac?

vnv_nation
08-10-11, 11:18
Skoro ty nie wiesz gdzie jest wyciek to jak ktos na odleglosc ma ci to stwierdzic? :) otworz maske, odpal silnik i obserwuj skad cieknie, proste chyba :) nie wiem jakiej odpowiedzi sie spodziewales? Ze ktos ci napisze ze masz dziure w chlodnicy 3cm od gory i 7,5cm liczac od prawej strony? :D

Iwu
08-10-11, 11:33
nie, ale może ktoś mial juz wyciek i przykladowo jest szczegolne miejsce gdzie to sie objawia i bym mial punkt odniesienia, a wspomnialem ze jestem zielony wiec mogles sobie docinek oszczedzic :)

vnv_nation
08-10-11, 11:44
Cieknac moze zaczac z kazdego miejsca, na polaczeniu weza z chlodnica, sam waz moze byc dziurawy, mogla chlodnica jakims cudem kamieniem dostac i moze to byc w roznym miejscu, korek od chlodniy moze delikatnie puszczac, opcji jest troche. Nikt tego na odleglosc nie zgadnie.

skolopendra
08-10-11, 11:58
miejsce gdzie to sie objawia i bym mial punkt odniesienia

ja miałem dziś w nocy objawienie...