MARIOpl
24-04-07, 18:42
Wyswietla sie blad 41 Primary Oxygen Sensor - Heater
circuit malfunction , na 99% wiem ze chodzi o lambde. Po zatrzymaniu obroty spadaja na 300, po dodaniu lekko gazu wracaja do prawidlowych 800-850
Blad ten pojawil sie po zmianie uszczelki pod miska olejowa. Doslownie odpalilem 1 raz i check juz nie zgasl. Teraz moje pytanie , czy mogli ja rozwalic mechanicy?? Bylo troche walenia mlotkiem(nawet calkiem sporo) bo nie chcialy poscic portki, a ponoc lambda nie lubi wstrzasow???
2 problem bardziej powazny, chodzi o abs
wyswietla 4 bledy
1.blad 1-4 Pressure switch (włacznik cisnienia ??)
2.blad 1-8 Pressure accumulator
3.blad 5-4 Right hand rear wheel lock(zasobnik cisnienia, ze jest zablokowany w prawym tylnim kole??)
4.blad Front fail safe relay (niesprawny przedni przekaznik zabezpieczenia)
ma ktos jakies pomysly od czego zaczac i co moze byc przyczyna tego??
Pozdro.
P.S tlumaczenie moze byc nie dokladne....
tutaj filmik w mp4 jak chcialby ktos popatrzec... http://download.yousendit.com/1732909F61BF7F89
circuit malfunction , na 99% wiem ze chodzi o lambde. Po zatrzymaniu obroty spadaja na 300, po dodaniu lekko gazu wracaja do prawidlowych 800-850
Blad ten pojawil sie po zmianie uszczelki pod miska olejowa. Doslownie odpalilem 1 raz i check juz nie zgasl. Teraz moje pytanie , czy mogli ja rozwalic mechanicy?? Bylo troche walenia mlotkiem(nawet calkiem sporo) bo nie chcialy poscic portki, a ponoc lambda nie lubi wstrzasow???
2 problem bardziej powazny, chodzi o abs
wyswietla 4 bledy
1.blad 1-4 Pressure switch (włacznik cisnienia ??)
2.blad 1-8 Pressure accumulator
3.blad 5-4 Right hand rear wheel lock(zasobnik cisnienia, ze jest zablokowany w prawym tylnim kole??)
4.blad Front fail safe relay (niesprawny przedni przekaznik zabezpieczenia)
ma ktos jakies pomysly od czego zaczac i co moze byc przyczyna tego??
Pozdro.
P.S tlumaczenie moze byc nie dokladne....
tutaj filmik w mp4 jak chcialby ktos popatrzec... http://download.yousendit.com/1732909F61BF7F89