PDA

Zobacz pełną wersję : znów hamulce

wildthing
23-04-07, 16:41
witam
mam problem (od jakiegoś miesiąca-przynajmniej wtedy to zaobserwowałem) z hamulcami..otóż klocki nie odbijają tak jak trzeba i w efekcie auto cały czas hamuje.nie jest to jakieś olbrzymie hamowanie ale odczuwalne przez co felgi grzeją się strasznie,większe spalanie i piszczenie itd
zaznaczam że w ostatnią sobotę regenerowałem wraz z dobrym kumplem(znającym się tego typu rzeczach) tłoczki(co tam jeszcze było to przeczyściłem by przypominało i sprawowało się jak nowe)+nowy płyn hamulcowy..

i co?i właśnie lipa.wydaje mi się że trochę lepiej koło się kręci gdy zakręcę przy podniesionym aucie ale to nie jest jeszcze to.czyli hamuje, felga dalej gorąca i śruby,piszczenie..
układu raczej nie mam zapowietrzonego-hamulce działają dobrze i nie występuje u mnie efekt raz miękkiego raz twardego hamulca. :(

zaznaczam że klocki(nie pamiętam firmy ale ze średniej półki) i tarcze (brembo) mam nowe-ledwo 4tyś km przejechane

dajcie cynk jeśli macie pomysły co tu można jeszcze sprawdzić i zrobić ;)

dzięki
pozdrawiam

Furious
23-04-07, 16:47
skoro mowisz ze czysciles tloczki, zakladajac nowe gumki i smarujac prowadnice to az nie chce mi sie wierzyc ze nadal Ci nie odbijaja...

wildthing
23-04-07, 18:32
dokładnie tak zrobiłem.więc sam już nie wiem co robić.tzn poprawa jest ale nie taka jaka powinna być moim zdaniem..teraz najbardziej mnie wkurzają te gorące felgi i śruby..przecież tak nie powinno być!

nor
23-04-07, 18:56
Kumpel kiedyś w peugeot miał podobny problem. Okazało się, że miał problem z przewodami hamulcowymi. Sparciały w srodku czy się rozdwoiły czy coś takiego, już dokładnie nie pamietam, ale chodzi oto, że płyn hamulcowy miał problem z cofaniem sie przez co tloczki nie powracały tak jak powinny. Może masz podobnie.

P.S. A zacisk na prowadnicach dobrze chodzi?

wildthing
25-04-07, 14:07
przewody są w stanie dobrym:)

dziś jeździłem po mieście i okazuje się że chyba jest już wszystko ok..tzn nie hamuje już.
ale FELGI i ŚRUBY dalej gorące!tak powinno być?czy ten typ tak ma?mówiono mi że nie..

Cywa
25-04-07, 17:59
A czy ty myslisz ze hamujac kiedy klocki stykaja sie z tarcza nie wytwarza sie cieplo ??? hehe stary jezdzij i nie mysl o tym... a jak chcesz zobaczyc co to znacza NAPRAWDE nagrzane felgi to walnij sobie dwa razy rundke od 170km/h do 0 na pelnych heblach :D