PDA

Zobacz pełną wersję : Reflektory...

Poll
14-09-11, 13:19
Witam mam pytanie dot reflektorów. Otóż składają się one jakby z dwóch warstw - w środku szklane (pod nimi żarówka) na wierzchu plastikowe. I między tymi warstwami mam jakieś zaschnięte owady jednego typu. W jednej ze 2, a w drugiej jeden. Można jakoś zdemontować te plastikowe z wierzchu bez demontażu reflektorów. A jeżeli już chciałbym zdjąć całe reflektory to muszę zdejmować zderzak? Widziałem w fotoinstrukcjach jak kolega mył reflektory i miał zdjęty zderzak ;) Jak one w ogóle mogłby się dostać. O ile widzę to nie ma dostępu między te warstwy, chyba, że wlazły jak jeszcze były znikomych rozmiarów.

wulkanisko
14-09-11, 13:50
Zdzerzak musisz zdjąć żeby zdemontować reflektory. Ta szybka ryflowana jest też z plastiku:p Nie musisz rozklejać możesz umyć lampy po demontażu. Jeśli to nie pomoże to czeka cie rozklejanie po uprzednim podgrzaniu kleju suszarką. A dostać się mogły np. podczas zmiany żarówki:)

Poll
14-09-11, 13:58
Czyli ten plastik z przodu nie jest szczelny? A może wezmę odkurzacz, włożę końcówkę tam gdzie żarówką, uszczelnie dla dobrego ciągu i wyjdzie. Będę kombinował. Myślałem, że między dwoma warstwami, jak ja to mówie nie ma nic się dostać, a jednak ;) Model MB2 z 2000 roku.

wulkanisko
14-09-11, 20:47
Jeśli chodzi o rozpraszającą szybkę to nie jest szczelna, trzyma się chyba na 3 wkrętach i tyle. Jeśli nie masz innego brudu to możesz spróbować odkurzaczem.

Nemereth
14-09-11, 20:54
A może wezmę odkurzacz, włożę końcówkę tam gdzie żarówką, uszczelnie dla dobrego ciągu i wyjdzie
Rotfl. Uszczelnij i zrób próżnię :D

Geniusz!

snakes
14-09-11, 23:13
chyba, że wlazły jak jeszcze były znikomych rozmiarów.
i tak sobie rosły i rosły w środku lampy:D

fairfax
15-09-11, 08:09
i tak sobie rosły i rosły w środku lampy:D

Hodowane pod kloszem ;)

Poll
15-09-11, 10:41
Taki owad żyje średnio pare dni, rośnie też szybko. Może trochę przesadziłem ;) Nie próżnię, bo nie chcę zakleić całej przestrzeni, tylko część, ale mocny ciąg odkurzacza powinien wyciągnąc zeschnięte robaki? Chyba nie walnałem jakiegoś planu bajkowego?

skorpion7
15-09-11, 14:32
Hmmm, ciekawy post bo też mam komara w jednej lampie. Pochwal się skutkami operacji odsysania to też spróbuję :)