Zobacz pełną wersję : Reflektory...
Witam mam pytanie dot reflektorów. Otóż składają się one jakby z dwóch warstw - w środku szklane (pod nimi żarówka) na wierzchu plastikowe. I między tymi warstwami mam jakieś zaschnięte owady jednego typu. W jednej ze 2, a w drugiej jeden. Można jakoś zdemontować te plastikowe z wierzchu bez demontażu reflektorów. A jeżeli już chciałbym zdjąć całe reflektory to muszę zdejmować zderzak? Widziałem w fotoinstrukcjach jak kolega mył reflektory i miał zdjęty zderzak ;) Jak one w ogóle mogłby się dostać. O ile widzę to nie ma dostępu między te warstwy, chyba, że wlazły jak jeszcze były znikomych rozmiarów.
wulkanisko
14-09-11, 13:50
Zdzerzak musisz zdjąć żeby zdemontować reflektory. Ta szybka ryflowana jest też z plastiku:p Nie musisz rozklejać możesz umyć lampy po demontażu. Jeśli to nie pomoże to czeka cie rozklejanie po uprzednim podgrzaniu kleju suszarką. A dostać się mogły np. podczas zmiany żarówki:)
Czyli ten plastik z przodu nie jest szczelny? A może wezmę odkurzacz, włożę końcówkę tam gdzie żarówką, uszczelnie dla dobrego ciągu i wyjdzie. Będę kombinował. Myślałem, że między dwoma warstwami, jak ja to mówie nie ma nic się dostać, a jednak ;) Model MB2 z 2000 roku.
wulkanisko
14-09-11, 20:47
Jeśli chodzi o rozpraszającą szybkę to nie jest szczelna, trzyma się chyba na 3 wkrętach i tyle. Jeśli nie masz innego brudu to możesz spróbować odkurzaczem.
A może wezmę odkurzacz, włożę końcówkę tam gdzie żarówką, uszczelnie dla dobrego ciągu i wyjdzie
Rotfl. Uszczelnij i zrób próżnię :D
Geniusz!
chyba, że wlazły jak jeszcze były znikomych rozmiarów.
i tak sobie rosły i rosły w środku lampy:D
i tak sobie rosły i rosły w środku lampy:D
Hodowane pod kloszem ;)
Taki owad żyje średnio pare dni, rośnie też szybko. Może trochę przesadziłem ;) Nie próżnię, bo nie chcę zakleić całej przestrzeni, tylko część, ale mocny ciąg odkurzacza powinien wyciągnąc zeschnięte robaki? Chyba nie walnałem jakiegoś planu bajkowego?
Hmmm, ciekawy post bo też mam komara w jednej lampie. Pochwal się skutkami operacji odsysania to też spróbuję :)