Zobacz pełną wersję : problem z tylnym zawieszeniem
witam mam problem z zawieszeniem tylnym otoz lewa strona jest nizej niz prawa na podnosniku nic nie widac wszystkie tuleje zawieszenia wymienione dodam ze autko ma nowe spezyny - 40mm i jedyne co przychodzi mi na mysl to dwa rozne amortyzatory ktorych nie wymienialem czy moze to bzdura? auto to EJ2 coupe '94 zawieszenie z przodu jes idealnie rowne i nie mam pojecia co jest nie tak zalozylem nie dawno 17" felgi i teraz jeszcze bardziej (moim zdaniem) widac roznice miedzy lewa i prawa strona HELP !
A może sprężynki firmy No name... i tak się ułożyły????
Podobno tak może byc.. Wszyscy polecają markowe springi.
heh, ten typ tak ma, u mnie bylo to samo, wiekszosc civicow stoi krzywo :/
sprezynki nie sa "no name" tylko eibach (sportline kit) dodam ze przed tym wszystkim auto bylo na zwyklej zawieszce i na 14" i bylo towszystko mniej uwydatnione (albo po prostu jestem przewrazliwiony) teraz -40 i 17" i z jednej strony wchodza ciasno dwa palce miedzy kolo a nadkole a z drugiej prawie trzy palce i strasznie mnie to bije a z twierdzeniem ze te typy tak maja juz sie spotkalem nie zauwazylem zadnego stukania ani sciagania wszystko jest ok tylko ch....o wyglada
kumorek nie strasz mnie bo ja mam zamiar kupic eibachy i też zakłada na seryjne amory.
A jak było przed założeniem eibachów też taka różnica???
U mnie tył jest nisko a przód za wysoko tak mam na serii, nie wiem czy to wina sprężyn.
Zobaczymy jak założe komplet eibach.
I mówisz, że ile ci się obniżyła - 40mm???
witam ..
moze tuleje met-gumowe byly dokrecane na podniesionym aucie ???
wiec od poczatku przed obnizeniem ---> przod byl ok tyl byl troszke krzywy ale nie widzialem tego tak bardzo poniewaz stala na 14" z profilem 55 albo 60 patrzac z boku przod BYL nizej jak tyl (lekko agresywnie powiedzial bym) po obnizeniu przod jest elegancko po prawej i lewej stronie taka sama przerwa z tylu jak wczesniej (krzywo) teraz kola 17" i dunlop sp sport 205/40 r17 no i taki problem. ale patrzac z boku przod jest nizej od tylu wyglada ladnie tyle ze wiem o tym ze jest nie rowno i nie daje mi to spac eibach sportline kit obniza 0 1,6 cala wychodzi niecale 4 cm
[ Dodano: Wto 17 Kwi, 2007 ]
prawdopodobnie byly dokrecane na podniesionym bo jak inaczej chyba ze z kanalu ale gostek ktory robil auto nie ma kanalu tylko podnosnik ciekawe jest to ze wymienilem dwie ale tak naprawde jedna byla styrana i to ta z prawej strony gdzie auto jest wyzej nic juz z tego nie czaje
:aloha: :aloha: :aloha: zmierz miarką wysokości na równej powierzchni od ziemi do np. tylnych lamp i kilku innych symetrycznych i stałych częściach nadwozia... u mnie było to samo. szukałem przyczyny ale okazało się że ktoś, kiedyś robił tylne błotniki i nierówno je pospawał... u mnie różnica była ok 3 cm... niby nic ale strasznie mnie to męczyło...
ja bym poluzowal i dokrecil tuleje z kanalu ... ostatencznie zamien sprezyny z amorami na druga str i bedziesz mial odpowiedz ...
to chyba kwestia amorkow ..
witam!! Dzisiaj zauwazyłem to samo w mojej hani. Kumorek, doszedles jaka jest tego przyczyna??
GrzechuLSi
14-06-07, 14:43
to niewina springow i amorow bo wymieale osatnio i dalej jest krzywo
tuleje ! poluzować na kanale i dokręcić. Chyba, że winne springi badziewne!