Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z tylnym zawieszeniem

kumorek
17-04-07, 00:36
witam mam problem z zawieszeniem tylnym otoz lewa strona jest nizej niz prawa na podnosniku nic nie widac wszystkie tuleje zawieszenia wymienione dodam ze autko ma nowe spezyny - 40mm i jedyne co przychodzi mi na mysl to dwa rozne amortyzatory ktorych nie wymienialem czy moze to bzdura? auto to EJ2 coupe '94 zawieszenie z przodu jes idealnie rowne i nie mam pojecia co jest nie tak zalozylem nie dawno 17" felgi i teraz jeszcze bardziej (moim zdaniem) widac roznice miedzy lewa i prawa strona HELP !

punol
17-04-07, 13:45
A może sprężynki firmy No name... i tak się ułożyły????
Podobno tak może byc.. Wszyscy polecają markowe springi.

kosiniak
17-04-07, 13:47
heh, ten typ tak ma, u mnie bylo to samo, wiekszosc civicow stoi krzywo :/

kumorek
17-04-07, 20:27
sprezynki nie sa "no name" tylko eibach (sportline kit) dodam ze przed tym wszystkim auto bylo na zwyklej zawieszce i na 14" i bylo towszystko mniej uwydatnione (albo po prostu jestem przewrazliwiony) teraz -40 i 17" i z jednej strony wchodza ciasno dwa palce miedzy kolo a nadkole a z drugiej prawie trzy palce i strasznie mnie to bije a z twierdzeniem ze te typy tak maja juz sie spotkalem nie zauwazylem zadnego stukania ani sciagania wszystko jest ok tylko ch....o wyglada

punol
17-04-07, 20:36
kumorek nie strasz mnie bo ja mam zamiar kupic eibachy i też zakłada na seryjne amory.
A jak było przed założeniem eibachów też taka różnica???
U mnie tył jest nisko a przód za wysoko tak mam na serii, nie wiem czy to wina sprężyn.
Zobaczymy jak założe komplet eibach.
I mówisz, że ile ci się obniżyła - 40mm???

kiero
17-04-07, 20:44
witam ..
moze tuleje met-gumowe byly dokrecane na podniesionym aucie ???

kumorek
17-04-07, 20:54
wiec od poczatku przed obnizeniem ---> przod byl ok tyl byl troszke krzywy ale nie widzialem tego tak bardzo poniewaz stala na 14" z profilem 55 albo 60 patrzac z boku przod BYL nizej jak tyl (lekko agresywnie powiedzial bym) po obnizeniu przod jest elegancko po prawej i lewej stronie taka sama przerwa z tylu jak wczesniej (krzywo) teraz kola 17" i dunlop sp sport 205/40 r17 no i taki problem. ale patrzac z boku przod jest nizej od tylu wyglada ladnie tyle ze wiem o tym ze jest nie rowno i nie daje mi to spac eibach sportline kit obniza 0 1,6 cala wychodzi niecale 4 cm

[ Dodano: Wto 17 Kwi, 2007 ]
prawdopodobnie byly dokrecane na podniesionym bo jak inaczej chyba ze z kanalu ale gostek ktory robil auto nie ma kanalu tylko podnosnik ciekawe jest to ze wymienilem dwie ale tak naprawde jedna byla styrana i to ta z prawej strony gdzie auto jest wyzej nic juz z tego nie czaje

slater
17-04-07, 22:19
:aloha: :aloha: :aloha: zmierz miarką wysokości na równej powierzchni od ziemi do np. tylnych lamp i kilku innych symetrycznych i stałych częściach nadwozia... u mnie było to samo. szukałem przyczyny ale okazało się że ktoś, kiedyś robił tylne błotniki i nierówno je pospawał... u mnie różnica była ok 3 cm... niby nic ale strasznie mnie to męczyło...

kiero
18-04-07, 07:17
ja bym poluzowal i dokrecil tuleje z kanalu ... ostatencznie zamien sprezyny z amorami na druga str i bedziesz mial odpowiedz ...

luniz
21-04-07, 14:47
to chyba kwestia amorkow ..

klimas022
13-06-07, 22:28
witam!! Dzisiaj zauwazyłem to samo w mojej hani. Kumorek, doszedles jaka jest tego przyczyna??

GrzechuLSi
14-06-07, 14:43
to niewina springow i amorow bo wymieale osatnio i dalej jest krzywo

k0st3k
14-06-07, 14:59
tuleje ! poluzować na kanale i dokręcić. Chyba, że winne springi badziewne!