PDA

Zobacz pełną wersję : wyjście do kompa

dR.LasCa
15-04-07, 21:42
widziałem jak koleś do takiej hani jak moja podłaczył kabelkiem laptop i coś tam grzebał...mozliwe to? ja w swojej nie widzę żadnego wyjścia. Komputera żadnego na bank w tej hani nie miał- zwykła( niezwykła) hania :afro:

lakazs
15-04-07, 22:22
Kup na allegro interface OBD i se podlacz. Skomputeryzuj Hanie.

fazer1985
16-04-07, 09:40
Podepne sie :) a co moge dzieki takiemu interfeacowi osiagnac :)??

pirat
16-04-07, 09:44
mozesz pogrzebac w ustawieniach samochodu, ale jak sie nie umi to mozna szybciej popsuc niz osiagnac ;)
Furious powinien sie tu wypowiedziec, zreszta kiedys dawal linka do stron gdzie jest napisane o modyfikacji kompa.

Furious
16-04-07, 10:01
Do seryjnej kostki diagnostycznej to podpinaja sie w serwisach co by zczytac błędy i je ewentualnie kasowac, raczej nic wiecej.
Idac dalej mozna przerobic komputer, wgrywajac opcje dataloggingu, w opcji podstawowej jest sam odczyt parametow, predkosci, obrotow, temperatury wody, odczyty z MAPa, TPSa, aktualne wyprzedzenie zaplonu itp itp.
Aby mozna bylo cos zmieniac w mapie w czasie rzeczywistym (RTP) to juz grubsza sprawa, nie bede sie teraz nad tym rozpisywal :)
Jednak nie jest to mozliwe w silnikach D13B2 czy B15B2.

dR.LasCa
16-04-07, 20:53
D13B2 a czy w mojej hani jest jakiś komp??jeśli tak to gdzie?? restart przez odłączenie aku??

Furious
16-04-07, 21:58
D13B2 a czy w mojej hani jest jakiś komp??
jest, ale nie steruje on praca silnika

jeśli tak to gdzie??
w nogach pasazera

restart przez odłączenie aku??
przez bezpiecznik ECU

UZYWAJ OPCJI SZUKAJ!! WSZYSTKO JUZ BYLO OMAWIANE!!
:szukaj:
:zasady:

dR.LasCa
16-04-07, 22:17
w takim razie za co opowiada ten komputer? sorki jeśli gdzieś na forum to było, ale nie mogę się doszukać.. :speszony: