PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie po raz 1000 o dolot jaki wybrac parówa czy....

krizone
29-08-11, 17:44
Drodzy forumowicze, mam dylemat. Conieco juz poczytalem, bylem zdecydowany ale... znow sie waham.
Chce przeznaczyc MAX 350zl na dolot. Mam d16z6 (prawie seria) i Hanka juz jest duzo glosniejsza niz inne auta ze sportowymi tlumikami (zwlaszcza przy wyzszych obrotach). Mam pytanie co Wy byscie za taka (lub nizsza lepiej) kase kupili. Moje propo:
1.parowa simoty (tu wlasnie waham sie przez to ze Hanka moze byc duzo glosniejsza, czy tak?) (ok 350zl)
2.zestaw aoma czyli short ram + stozek... (znam niektorych zdanie na temat aomy :) (ok 180zl)
3.zestaw simoty j.w. (ale narazie nie moge dostac a chce juz qpic) (ok 200zl)
4.sama rura short alu noname (cos jak w zestawie aomy) + dobry stozek K&N albo TjenzoR :D (ok 250-300zl)
5.myslalem jeszcze o tym grzybie HKSa ale jakos tego nie widzialem. Moze to tez nie jest glupie, nawet do seryjnej rury taki zmontowac i tylko doprowadzic powietrze ze zdesia.
Dziekuje za wszelkie rady i pomysly bo wiem ze tego typu temat byl juz qp razy poruszany...

reaktor
29-08-11, 17:54
o boshe
jak moze byc parowa głośniejsza od wydechu ?
co za głupoty
za te 350 to razem z filtrem ?

pwl
29-08-11, 18:59
Grzyb HKS puszcza strasznie dużo syfu. Wyrzeźb sobie alururkę/pcv, zabandażuj i kup do tego filtr Fujita. Tyle.

krizone
29-08-11, 19:43
o boshe
jak moze byc parowa głośniejsza od wydechu ?
co za głupoty
za te 350 to razem z filtrem ?

Nio z ta glosnoscia tak se pomyslalem bo b bb b bbboje sie ze bedzie jeszcze glosniej. Ale ok.
350 tak okolo z filtrem

iljash
29-08-11, 21:03
cai wlasnej roboty z filtrem K&N ( gdzies byl link do zdjecia gdzie byly testy i kN nie puszcza syfu w porownaniu do innych filtrow a i cena przyzwoita )

woPo
29-08-11, 21:50
Czy trzeba zakładać kolejny taki temat? Ludzie no ile można to wałkować!

Jedni wolą to, inni to a trzeci tamto.

Najlepszy filtr - sucha Fujita albo BMC.
Najlepszy dolot? Zalezy do czego, jeden porpawia góre, inny dół, jeszcze inny dźwięk.
Podobno najlepsze rozwiązanie to seryjna puszka + wkładka np K&N i zimny nadmuch do tego.

Tyle w 1500 temacie!