Zobacz pełną wersję : Awaria szyby pasażera - pomocy
Trzy miasiące temu założyłem szyby elektryczne kupione z rozbitka i do dziasiaj wszystko fajnie działało. Do dzisiaj bo dzisiaj już nie działa szyba pasażera nie można nią sterować ani z panelu kierowcy ani pasażera. Bezpieczniki sprawdziłem. Ma ktoś jakiś pomysł czego to może być wina?
[ Dodano: Pią 13 Kwi, 2007 ]
Ten przełącznik w panelu sterowania kierowcy powinien blokować sterowanie szyba pasażera z obu paneli czy tylko pasażera?
skolopendra
13-04-07, 15:24
posprawdzaj przewody ,silniczek,złączki
Ten przełącznik w panelu sterowania kierowcy powinien blokować sterowanie szyba pasażera z obu paneli czy tylko pasażera?
Z obu paneli
Trzy miasiące temu założyłem szyby elektryczne kupione z rozbitka i do dziasiaj wszystko fajnie działało. Do dzisiaj bo dzisiaj już nie działa szyba pasażera nie można nią sterować ani z panelu kierowcy ani pasażera. Bezpieczniki sprawdziłem. Ma ktoś jakiś pomysł czego to może być wina?
[ Dodano: Pią 13 Kwi, 2007 ]
powinien blokowac do obu...
a trzeba sprawdzic bezpieczniki/panel kierowcy(te przełaczniki)/docisnac kostki w drzwiach...
jak to nic nie da to pewnie gdzies przerwa na przewodach....
Posprawdzałem wszystko dzisiaj i nie mam prądu na przewodach które idą do panelu sterowania pasażera. Podejrzewam więc ten przełącznik do blokowania szyby pasażera który u mnie wcześniej nie działał. Więc pytanie szyba jest zablokowana gdy wciśnięta jest jego prawa czy lewa strona i czy istnieje możliwość rozebrania całego tego panelu kierowcy i obejścia tego włącznika.
Posprawdzałem wszystko dzisiaj i nie mam prądu na przewodach które idą do panelu sterowania pasażera. Podejrzewam więc ten przełącznik do blokowania szyby pasażera który u mnie wcześniej nie działał. Więc pytanie szyba jest zablokowana gdy wciśnięta jest jego prawa czy lewa strona i czy istnieje możliwość rozebrania całego tego panelu kierowcy i obejścia tego włącznika.
panel mozna rozebrac..
przełacznik blokuje jak "widac czerwone" :)
jak padl panel poszuka drugiego-tanio mozna kupic uzywke
Tylko u mnie nie ma tej nakładki z tym czerwonym i nie wiem w jakiej pozycji on sie blokuje a narazie jeszcze chce przy tym troche pogrzebać może uda mi się to zrobić nim kupie nowy panel.
A czy kolega sprawdzał czy przełącznik działa, tzn czy wychodzi z niego prąd na drzwi pasażera ?? ja bym prędzej doszukiwał się braku styku w kostce w drzwiach, lub jakimś przyciętym przewodzie.
Nie wiem dokładnie co zrobiłem ale oczyściłem to wszystko i spryskałem smarem silikonowym czy czymś podobnym nie wiem co to bylo dokładnie bo pisało na tym w jakims niezrozumiałym dla mnie języku ale podobno poprawiało to przewodność prądu na stykach i szyba już działa, a przełącznik jak nie działał tak dalej nie działa ale tym się już nie przejmuje bo wszystko wróciło do normy. :)