Zobacz pełną wersję : Róznice w cenach części
pytałem dziś o cene rozrządu w JC i orginalne częsci czyli pasek Geates lub Mitsuboshi kosztuje 50 zł , a napinacz KOYO 80 złotych i pare grosz. Dzwoniłem również do hondy i za pasek powiedzieli mi 215 zł a za napinacz 330 (też KOYO) . Czy te części oferowane przez JC są napewno kupowane u tych samych producentów u których zaopatruje sie HONDA? Na forum znalazłem niepochlebne opinie na temat JC. Czy ktoś może mi poleci jakieś godne zaufania zamienniki rozrządu?
prymus2103
13-04-07, 08:47
kolego niekupuj getsa bo to lipa lubia sie urywac te paski lepiej jak masz mozliwosc to kup sobie optibelta to solidna firma a rolka to w jc mozesz kupic bez obaw , znam te sprawy bo w warsztacie pracuje i do swojej hondy zalozylem taki zestaw bez obaw.
a rolka i napinacz to to samo w silniku hondy D15Z3? niektórzy spece ze sklepów motoryzacyjnych oferują mi sprzedaż i rolki prowadzącej i napinacza jednocześnie. Jak przegladam manuala i katalogi to dla mnie jest to jedna częśc. Mialem kiedyś Lade samare i sam wymieniałem rozrząd więc wiem co to jest i do czego służy i ile mam wałków rozrządu. Wielkie było moje zdziwienie jak jakiś facet w sklepie motoryzacyjnym