Zobacz pełną wersję : problem ze światlami :(
po zakupie civica 1,5 v-tec Ma9 95r okazało sie ze mam popalone kostki zarówek kostki wymieniłem ale problem nie zniknal,a cały problem polega na tym ze po przelaczeniu swiateł z mijania na drogowe swiatła mocno przygasaja, zauwarzyłem tez ze na długich pala sie dwa zarniki a wydaje mi sie ze powinien jeden, a na desce w pozycji swiateł mijania lampka od dlugich minimalnie sie podświetla, przekazników świateł raczej nie mam chyba ze nie zlokalizowałem:( Moze ktos miał podobny problem i chciałby sie podzielic jak to rozwiazał.
z góry dzieki
Trzeba by zerknąć czy wtyczki dobrze zostały przełożone czy wszystko kontaktuje.
martin1988
19-08-11, 11:13
Miałem podobny problem, bo używałem chińskich "Super White" :o i topiło mi kostki... Po drugiej parze stopionych kostek, kupiłem nowe kostki i nowe żarówki (niemieckie) i teraz świeci aż miło :D Musisz tak, jak napisał Kolega wyżej, spojrzeć czy kostki są dobrze połączone i czy wszystko "kontaczy" ze sobą :) Bardzo ważne żebyś nie pomylił kabelków przy podłączaniu nowej kostki :)
sprawa rozwiazana :)
(poprzedni wlaściciel pomylił kolejność przewodów masa nie jest na górze tylko z lewej patrząc od strony kierowcy),
kabelki polutowalem wiec teraz jest o niebo lepiej dzieki za zainteresowanie pozdrawiam.