Zobacz pełną wersję : Problem z benzyną po zamontowaniu instalacji LPG..
Witam.
Mam taki problem że jak przełączę z LPG (instalacja BRC) na benzynę auto nie chce jechać. Strasznie nim szarpie dławi go i pedał gazu jest pusty. Co to może być? Pojechałem do gazownika który mi zakładał gaz twierdzi że może być jakaś dysza zatkana ponieważ mógł pociągnąć jakiś syf ze zbiornika i to przez to. Może wiecie jak to przeczyścić czy coś żeby było ok? I czy spalanie ok. 12L gazu to dużo czy mało jak na silnik 1.3? Jeśli tak to co z tym zrobić jakieś porady?
Proszę o pomoc. Pozdrawiam
A kto Ci zakładał ten gaz? Na pw możesz mi napisać jak nie chcesz na ogólnym. W Niwiskach masz "Multiserwis" goście bardzo dobrze ogarniają temat.
Gaz zakładałem w Mielcu na ul. Wolności. Nie powiem bo auto chodzi dobrze nie czuję żadnej różnicy że pracuje na gazie. Tylko właśnie te rzeczy mnie niepokoją.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
vnv_nation
18-08-11, 00:21
I czy spalanie ok. 12L gazu to dużo czy mało jak na silnik 1.3?
Duzo za duzo. Ja mam u siebie 1.5 i tez gaz wsadzony. Dzis w trasie mi wzial 7,2 litra, w drodze powrotnej 7,4. Na miescie nie udaje mi sie przekroczyc 9,5 litra.
Pytanie tylko co to za instalacja tam masz, sekwencja czy II generacji... jak sekwencja to spala dużo za dużo, a jak II gen to tyle będzie palił :P...
vnv_nation
23-08-11, 23:19
Pytanie tylko co to za instalacja tam masz, sekwencja czy II generacji... jak sekwencja to spala dużo za dużo, a jak II gen to tyle będzie palił :P...
Pojecie widze synku masz ogromne...
Do gaznika sekwencja, na pewno :eek:
Drugiej czesci twojej wypowiedzi tez lepiej nie komentuje.
"vnv_nation" dzięki śliczne za pomoc już wszystko jest w porządku, wymienili mi filtr powietrza wyregulowali obroty i spalanie mam ok 9 l w mieści a jeśli chodzi o jazdę na benzynie hmm sam nie wiem co się stało ale przełączyłem go na benzynę podczas jazdy przymuliło go strasznie puścił "BĄKA" z tłumika i wszystko wróciło do normy jeździ na benzynie jak i na LPG:)
Pozdrawiam
Krzysiek3D
26-08-11, 20:44
Oddawaj auto do serwisu na gwarancję i niech robią... wku******** jest podejście polskich gazowników ( sam się z jednym męczę i mu podziękowałem ). Wziął kasę za instalkę pewni nie małą to niech czyści teraz wtryski i za kare nie tylko to... amen.