PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z benzyną po zamontowaniu instalacji LPG..

MeCeK
17-08-11, 00:08
Witam.
Mam taki problem że jak przełączę z LPG (instalacja BRC) na benzynę auto nie chce jechać. Strasznie nim szarpie dławi go i pedał gazu jest pusty. Co to może być? Pojechałem do gazownika który mi zakładał gaz twierdzi że może być jakaś dysza zatkana ponieważ mógł pociągnąć jakiś syf ze zbiornika i to przez to. Może wiecie jak to przeczyścić czy coś żeby było ok? I czy spalanie ok. 12L gazu to dużo czy mało jak na silnik 1.3? Jeśli tak to co z tym zrobić jakieś porady?

Proszę o pomoc. Pozdrawiam

comatose
17-08-11, 00:15
A kto Ci zakładał ten gaz? Na pw możesz mi napisać jak nie chcesz na ogólnym. W Niwiskach masz "Multiserwis" goście bardzo dobrze ogarniają temat.

MeCeK
17-08-11, 10:12
Gaz zakładałem w Mielcu na ul. Wolności. Nie powiem bo auto chodzi dobrze nie czuję żadnej różnicy że pracuje na gazie. Tylko właśnie te rzeczy mnie niepokoją.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam

vnv_nation
18-08-11, 00:21
I czy spalanie ok. 12L gazu to dużo czy mało jak na silnik 1.3?

Duzo za duzo. Ja mam u siebie 1.5 i tez gaz wsadzony. Dzis w trasie mi wzial 7,2 litra, w drodze powrotnej 7,4. Na miescie nie udaje mi sie przekroczyc 9,5 litra.

Mathius4
23-08-11, 20:52
Pytanie tylko co to za instalacja tam masz, sekwencja czy II generacji... jak sekwencja to spala dużo za dużo, a jak II gen to tyle będzie palił :P...

vnv_nation
23-08-11, 23:19
Pytanie tylko co to za instalacja tam masz, sekwencja czy II generacji... jak sekwencja to spala dużo za dużo, a jak II gen to tyle będzie palił :P...

Pojecie widze synku masz ogromne...
Do gaznika sekwencja, na pewno :eek:
Drugiej czesci twojej wypowiedzi tez lepiej nie komentuje.

MeCeK
25-08-11, 00:58
"vnv_nation" dzięki śliczne za pomoc już wszystko jest w porządku, wymienili mi filtr powietrza wyregulowali obroty i spalanie mam ok 9 l w mieści a jeśli chodzi o jazdę na benzynie hmm sam nie wiem co się stało ale przełączyłem go na benzynę podczas jazdy przymuliło go strasznie puścił "BĄKA" z tłumika i wszystko wróciło do normy jeździ na benzynie jak i na LPG:)

Pozdrawiam

Krzysiek3D
26-08-11, 20:44
Oddawaj auto do serwisu na gwarancję i niech robią... wku******** jest podejście polskich gazowników ( sam się z jednym męczę i mu podziękowałem ). Wziął kasę za instalkę pewni nie małą to niech czyści teraz wtryski i za kare nie tylko to... amen.