PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana silnika D14A3 na ... podpowiedzcie co podpasuje bez rzeźbienia

kamil608
15-08-11, 12:40
Zdecydowałem się na wymianę silnika w mojej Hance z powodu jego zużycia , co do jest stanu jestem pewny więc w tej kwestii rad nie potrzebuje , natomiast nasuwa się pytanie co wsadzić , nie chce mocniejszej jednostki , te 90PS mi spokojnie wystarcza tylko teraz tak , chce zostawić kolektor ssący bo mam wmontowaną w niego sekwencję i nie chciałbym tego przerabiać więc powiedzcie co mogę wsadzić do tego auta ( opis auta w profilu EJ9 3d htb ) by nie ruszać komputera ani kolektorów ssącego i wydechowego , na pewno wejdzie to co mam to oczyiwste , a teraz co z d14a4 ? co z d14z1, d14z2 czym to się różni ? i czy da rade wpasować, doszły mnie jeszcze słuch o d16y7 ale czy obejdzie się bez zmiany kompa i kabli ? Pytam bo akurat mniej jest na rynku d14a3 a więcej z-tek w dobrym stanie

Tak na marginesie jakby ktoś z przeglądających miał jakiś silnik w dobrym stanie bo chce pojeździć tym autem jeszcze trochę , to prośże pisać na PW może odkupię

FaziRBK
23-01-13, 16:26
Chłopaki, odgrzewam kotleciora.
Kumpel ma bude polfita i silnik d14z2, a ja mam kompletnego swap d14a4 z wiązkami i kompem. I moje pytanie brzmi, czy bez problemu mogę przerzucić wiązki z mojego a4 wraz z kompem i silnikiem oraz osprzętem w miejsce wiązek, kompa, silnika i osprzętu z2?.
Wiem, że wiązki się różnią itd, więc żeby uniknąć problemów takich jak czujnik położenia wału, aparat zapłonowy itd w zmianie samego słupka z d14z2 na d14a4. To czy mogę to tak zrobić jak planuję, głównie rozchodzi się tu o wiązkę silnikową, czy ta z a4 wraz z kompem będzie pasowała w miejsce z2?.
Dodam, że wyposażenie mamy takie samo, choć myślę, że to akurat jest bez różnicy.

tomekjzg
25-01-13, 06:37
jak przerzucisz całość powinno pasować