PDA

Zobacz pełną wersję : Civic ej2 D15b7 za glosna praca wydechu

aisel
26-07-11, 20:10
Witajcie, wymienilem wydech koncowy na przelotowy, puszka katalizatora na miejscu i srodkowego tez widac nie ruszona. Jest cholernie glosny :|
Nie chcial bym znowu zmieniac koncowego. Pytanie moje brzmi jakimi zabiegami znacznie go "uspokoic". Czy jest mozliwosc ze srodkowy wypalony na amen ? I jego wymiana cos da ? Tlumik mam bez mozliwosci wstawienia dlawika.

Pozdrawiam

Soviet
26-07-11, 20:30
Możesz spróbować podjechac do warsztatu tłumikarskiego i żeby Ci wspawali siliencer. Inaczej czeka Cię wymiana tłumika.
jaki w ogóle tam założyłeś?

aisel
26-07-11, 20:38
Ten > http://allegro.pl/tlumik-sportowy-mugen-wm-nowy-nierdzewka-obejma-i1730727406.html

Soviet
26-07-11, 20:41
po zdjęciach widać że da się dołożyć siliencer. Jakbyś na forum wcześniej poradził się jaki tłumik kupić od razu by Ci powiedziano że to wieśjapa.

aisel
26-07-11, 20:46
Znam opinie, wszystko to kwestia gustu. Dorobic taki silencer samemu, czy poszukac ? Moze faktycznie jak sie trafi jakis wydech ladny to zmienie.

edit: Juz widze ze mozna dokupic.

Dmlody87
26-07-11, 21:25
ja mam inny dylemat ale nie chce tamatu zakładac nowego....

szukam wydechy do EJ2 D15B7 qp z 95 roku ... całość środek i koniec i nie wiem co założyć a chciałbym mieć cicho raczej tylko może na końcu jakiś fajny (ala mugen) z opalona końcówką ale żebym dał rade jechać w trasę 500km i nie ogłuchł. Teraz mi się przepalił całkowicie i jest masakra i szukam coś na szybko.

Podajcie jakieś propozycje albo już ogarnięte tematy wydechu (ważne aby nie kosztował dużo:D )

Soviet
26-07-11, 21:27
ja mam inny dylemat ale nie chce tamatu zakładac nowego....

szukam wydechy do EJ2 D15B7 qp z 95 roku ... całość środek i koniec i nie wiem co założyć a chciałbym mieć cicho raczej tylko może na końcu jakiś fajny (ala mugen) z opalona końcówką ale żebym dał rade jechać w trasę 500km i nie ogłuchł. Teraz mi się przepalił całkowicie i jest masakra i szukam coś na szybko.

Podajcie jakieś propozycje albo już ogarnięte tematy wydechu (ważne aby nie kosztował dużo:D )

Mam cały wydech do QP z końcowym ULTERA dedykowanym. Jak coś pisz na PW.

dokładnie takim:
http://allegro.pl/wyprzedaz-ulter-honda-civic-coupe-kadex-sport-i1728979678.html

końcówka: N07-2

Dmlody87
26-07-11, 21:40
PW poszło...

nom taka sobie ta końcówka... aby dżwięk był spoko. A to nowe czy używane masz???

aisel
26-07-11, 21:50
Zrobiliscie bazar z mojego topica :P ale nie mam za zle hehe, uzywka to pewnie, ale przynajmniej dedykowane. Ja sprobuje z silencerem, napisze za pare dni co wyszlo.

Dmlody87
26-07-11, 22:00
spoko :P

poprostu nie chce aby się stało jak u Ciebie bo nie trawie buczenia w aucie... pomruk moze być ale teraz to mi łeb pęka. Ale takie końcówki jak Ty masz są fajne tylko ten głos. Jak ogarniesz to może nagrasz jak to u ciebie chodzi po zabiegu :D

Marcin1792
27-07-11, 12:00
Podepnę się, mam coś takiego:

http://allegro.pl/tlumik-sportowy-przelotowy-mugen-mini-wawa-i1733473307.html

WM Sport mini ala'mugen, jak to wyciszyć? Jakiś splot z drutu?:P Kiedy jadę sam jest ok, z ludźmi męczy, pozdrawiam.

aisel
27-07-11, 14:49
zaczekaj az sprawdze silencer, juz wiem ze srednica mi nie bedzie pasowal zeby go wstawic w srodek, troche go przerobie, jutro powinien przyjechac. Szczerze to mieszane uczucia mam i watpie ze to DUZO zmieni :P

Edit:
Dzis przyszedl silencer, jak pisalem wyzej nie pasuje srednica. Znajomy wzial go na wzor i zrobi mi na wzor, oczywiscie tez z kwasu :) Takze czekamy.

aisel
11-08-11, 22:18
Takze tego.. nie to ze zapomnialem o temacie. Znajomy zrobil mi jeden silencer z rurka o srednicy 50mm i roznica jest minimalna, w produkcji jest drugi na 40mm (takie sa sprzedawane na allegro). Szczerze to juz sie troche przyzwyczailem do "halasu" a nawet.. polubilem. Dzwiek na zewnatrz nie jest tak silny jak wewnatrz samochodu. Dlatego ciagle czekam na drugi silencer, wrazenia tez opisze ;)