Zobacz pełną wersję : Civic ej2 D15b7 za glosna praca wydechu
Witajcie, wymienilem wydech koncowy na przelotowy, puszka katalizatora na miejscu i srodkowego tez widac nie ruszona. Jest cholernie glosny :|
Nie chcial bym znowu zmieniac koncowego. Pytanie moje brzmi jakimi zabiegami znacznie go "uspokoic". Czy jest mozliwosc ze srodkowy wypalony na amen ? I jego wymiana cos da ? Tlumik mam bez mozliwosci wstawienia dlawika.
Pozdrawiam
Możesz spróbować podjechac do warsztatu tłumikarskiego i żeby Ci wspawali siliencer. Inaczej czeka Cię wymiana tłumika.
jaki w ogóle tam założyłeś?
Ten > http://allegro.pl/tlumik-sportowy-mugen-wm-nowy-nierdzewka-obejma-i1730727406.html
po zdjęciach widać że da się dołożyć siliencer. Jakbyś na forum wcześniej poradził się jaki tłumik kupić od razu by Ci powiedziano że to wieśjapa.
Znam opinie, wszystko to kwestia gustu. Dorobic taki silencer samemu, czy poszukac ? Moze faktycznie jak sie trafi jakis wydech ladny to zmienie.
edit: Juz widze ze mozna dokupic.
ja mam inny dylemat ale nie chce tamatu zakładac nowego....
szukam wydechy do EJ2 D15B7 qp z 95 roku ... całość środek i koniec i nie wiem co założyć a chciałbym mieć cicho raczej tylko może na końcu jakiś fajny (ala mugen) z opalona końcówką ale żebym dał rade jechać w trasę 500km i nie ogłuchł. Teraz mi się przepalił całkowicie i jest masakra i szukam coś na szybko.
Podajcie jakieś propozycje albo już ogarnięte tematy wydechu (ważne aby nie kosztował dużo:D )
ja mam inny dylemat ale nie chce tamatu zakładac nowego....
szukam wydechy do EJ2 D15B7 qp z 95 roku ... całość środek i koniec i nie wiem co założyć a chciałbym mieć cicho raczej tylko może na końcu jakiś fajny (ala mugen) z opalona końcówką ale żebym dał rade jechać w trasę 500km i nie ogłuchł. Teraz mi się przepalił całkowicie i jest masakra i szukam coś na szybko.
Podajcie jakieś propozycje albo już ogarnięte tematy wydechu (ważne aby nie kosztował dużo:D )
Mam cały wydech do QP z końcowym ULTERA dedykowanym. Jak coś pisz na PW.
dokładnie takim:
http://allegro.pl/wyprzedaz-ulter-honda-civic-coupe-kadex-sport-i1728979678.html
końcówka: N07-2
PW poszło...
nom taka sobie ta końcówka... aby dżwięk był spoko. A to nowe czy używane masz???
Zrobiliscie bazar z mojego topica :P ale nie mam za zle hehe, uzywka to pewnie, ale przynajmniej dedykowane. Ja sprobuje z silencerem, napisze za pare dni co wyszlo.
spoko :P
poprostu nie chce aby się stało jak u Ciebie bo nie trawie buczenia w aucie... pomruk moze być ale teraz to mi łeb pęka. Ale takie końcówki jak Ty masz są fajne tylko ten głos. Jak ogarniesz to może nagrasz jak to u ciebie chodzi po zabiegu :D
Marcin1792
27-07-11, 12:00
Podepnę się, mam coś takiego:
http://allegro.pl/tlumik-sportowy-przelotowy-mugen-mini-wawa-i1733473307.html
WM Sport mini ala'mugen, jak to wyciszyć? Jakiś splot z drutu?:P Kiedy jadę sam jest ok, z ludźmi męczy, pozdrawiam.
zaczekaj az sprawdze silencer, juz wiem ze srednica mi nie bedzie pasowal zeby go wstawic w srodek, troche go przerobie, jutro powinien przyjechac. Szczerze to mieszane uczucia mam i watpie ze to DUZO zmieni :P
Edit:
Dzis przyszedl silencer, jak pisalem wyzej nie pasuje srednica. Znajomy wzial go na wzor i zrobi mi na wzor, oczywiscie tez z kwasu :) Takze czekamy.
Takze tego.. nie to ze zapomnialem o temacie. Znajomy zrobil mi jeden silencer z rurka o srednicy 50mm i roznica jest minimalna, w produkcji jest drugi na 40mm (takie sa sprzedawane na allegro). Szczerze to juz sie troche przyzwyczailem do "halasu" a nawet.. polubilem. Dzwiek na zewnatrz nie jest tak silny jak wewnatrz samochodu. Dlatego ciagle czekam na drugi silencer, wrazenia tez opisze ;)