PDA

Zobacz pełną wersję : honda civic 2002r 1.6 Vtec AUTOMAT

aprilrecords
26-07-11, 17:35
Witam serdecznie,
Mam mozliwosc kupic honde civic 2002r 1.6 Vtec z automatyczną skrzynią biegów i silnikiem D16w7 lub D16V1. Probelm w tym ze padla skrzynia przy przebiegu 60tyś. km i martwi mnie to czy skrzynie są wadliwe czy to tylko przypadek.
Ciezko znalezc jakiekolwiec informacje na temat tych skrzyni i zuzycia paliwa.
Bardzo dziękuja za jakiekolwiek informacje i pozdrawiam

genior
26-07-11, 19:28
ciekawe to co mówisz, bo akurat na naszym forum jest mnóstwo o skrzyniach, a jeszcze więcej o spalaniu, tylko troche trzeba poszukać

KruKs
26-07-11, 21:27
Skrzynia przy 60tys ? az ciezko uwierzyc zeby te skrzynie byly na tyle wadliwe ze przy takich przebiegach padają ... ale wiadomo informacje trzeba sprawdzic lecz ja bym szukal innej przyczyny

bcn
27-07-11, 08:41
w 7 genie padaja lozyska w skrzyniach, ale manualnych.
a co sie dokladnie stalo z automatem? zakleszczony?

aprilrecords
19-08-11, 13:57
nie wiem co dokładnie się stało w skrzyni ponieważ samochód znajduje się zagranicą, a kontakt z właścicielem jest utrudniony. Właściciel napisał tylko, że w samochodzie trzeba wymienić skrzynie.
Gdybym znalazł jakieś informacje na temat tej skrzyni to nie zawracałbym nikomu głowy.
Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Jeśli ktoś zna link do strony na której znajdę informacje na temat tej skrzyni to będę bardzo wdzięczny za wklejenie go. Nie mogę znaleźć podstawowych informacji np. ile biegów ma ta skrzynia?

Blackem
20-08-11, 15:48
Witam,

z tego co wiem w civicach z 2002 były montowane 4-ro stopniowe transmisje, albo bezstopniowe. Ja mam amerykańca z 4- rema biagami. Pamiętam, że na zagranicznych forach znalazłem kiedyś informację, że w granicach podanego przez Ciebie przebiegu padały automatyczne skrzynie. Niestety nie wiem, które.
Pozdro

Konrados
25-08-11, 12:18
Może auto miało dzwona i dlatego skrzynia padła...:p ja miałem w VIgen automat i był nie do zajechania przy odpowiedniej exploatacji a tryb S to poezja...

aprilrecords
01-09-11, 20:39
Kolega ogladal samochod i powiedzial że jest w perfekcyjnym stanie, przebieg autentyczny, samochod bezwypadkowy tylko problem z tą skrzynia. Dobra informacja jest taka, ż skrzynia dziala w trybie awaryjnym wiec jest nadzieja że uda sie ja naprawic bez koniecznosci wymiany na nową. Być może łozyska albo brak oleju w srzyni spowodowal uszkodzenie? Własiciel byl w serwisie hondy i powiedzieli mu że trzeba wymienic skrzynie na nowa i jest to koszt rzedu 4500 euro:) Wydaje mi sie że nie chce im się bawć w rozbieranie skrzyni i szukania przyczyny.
Szukam mechanika ktory specjalizuje sie w naprawie skrzyni w woj. podkarpackim lub mazowickim, z góry dziekuje za pomoc:)