PDA

Zobacz pełną wersję : prawe kolo pomocy

szym3k15
18-07-11, 14:20
mam taki problem jade sobie na 2 biegu puszcze gaz i dodam gazu to slychac stuk i luz wydaje mi sie ze to w prawym przednim kole co to moze byc ? półoś?

rooter666
18-07-11, 14:32
Prędzej przegub, skręć koła na maxa i powoli jezdzij to bedzie słychać ale może to co innego np. poduszka silnika.

szym3k15
18-07-11, 14:49
zapomnialem dodac;d przeguby wlasnie sprawdzalem mysle nad ta poduchą gdzie ona jest dokladnie?

wwljohn
18-07-11, 15:24
Nie ma co wróżyć.. udaj się na szarpaki na stację kontroli pojazdów..za max 20-30zł zdiagnozują..ew podnośnik czy kanał i wypatruj co to. Szkoda czasu moim zdaniem na szukanie dziury w całym. Najeździsz się, nawymieniasz, a okazać może się coś zupełnie innego - takie moje skromne zdanie :)

szym3k15
18-07-11, 15:37
i chyba tak zrobie pomysle a jeszcze jedno nie chce robic nowego tematu. Jak mam malo wahy tzn zacznie sie palic rezerwa to slychac jak pompa od pliwa chodzi na sucho gdy chce odpalic i dopiero po 2 razie slychac ze pompuje paliwo jak nie zrobie 2 razy pompka to pali straszne dlugo to normalne czy cos dolega?

wwljohn
18-07-11, 15:43
Strasznie długo tzn? Na zimnym, na ciepłym, zawsze? Być może to twoje wrażenia słuchowe. Opcja jest taka że 1 raz po postoju musi paliwo przepchnąć, jak szybko zarzucasz 2x to ciśnienie już poniekąd jest i pompka jest zdławiona :] - dlatego wydaje się że chodzi ciszej.

szym3k15
18-07-11, 15:54
kilkanascie sekund jak slysze tak inaczej tzn nie na sucho chodzi to wiem ze zapali blyskawicznie moze to tak jest juz kit tam

wwljohn
18-07-11, 16:05
Ja tak miałem tylko z rana w coupe...ale było to odkąd pamiętam. Były 2 opcje, albo pokręcić chwile dłużej, albo po 2 przekręceniach rozrusznika odpuszczałem i nie wyłączając zapłonu jeszcze raz. paliła wtedy od strzału. Później przez cały dzień zawsze od strzału.

szym3k15
18-07-11, 22:03
nom mam coupe i robie podobnie

rozwiazalem moj problem dotyczacy luzu i stuków powodem byla poduszka kolo pompy wspomagania jakis poj...b przykrecil uchwyt do silnika na pakuly XD gwintu nie bylo przegwintowalem nowe sruby i git malyna ;)

lukasz-lukasz
19-07-11, 06:45
Nieźle, trzeba było fotki zrobić było by na pamiątkę idiotyzmu tego kogoś :D Posprawdzaj czy w zawieszeniu nie masz takich cudów na kiju porobionych!

szym3k15
19-07-11, 19:46
juz wszystko OK przez tydzien sprawdzalem go calego;d