Zobacz pełną wersję : strojenie co?,gdzie?,i za ile?
Witam serdecznie niedługo bede musiał wystroic mój silnik d15vtec i moje oytanie jak w temacie mam juz wiazke obd1 i p28 juz pod strojenie
Yotomeczek86
13-07-11, 12:56
Napisz do Furiusa, do 81Saren.... SZUKAĆ SZUKAĆ SZUKAĆ - leniu
a stroi ktos blizej zachodniej granicy? :p
arturvf500 z zielonej gory
konstruktor
13-07-11, 22:49
proszę o informacje ile kosztuje strojenie (oczywiście ceny +/-) :
1. poznań
2. szczecin
3. wrocław
ew. J. Góra , wałbrzych itp
ogólnie zachodnia granica i "okolice"
Pisz do ludzi, ktorzy sie tym zajmuja.
proszę o informacje ile kosztuje strojenie (oczywiście ceny +/-) :
1. poznań
2. szczecin
3. wrocław
ew. J. Góra , wałbrzych itp
ogólnie zachodnia granica i "okolice"
Poszukaj kontaktu w internecie, zadzwoń i zapytaj.
Bez sensu pytanie. To tak jakbys pytał ile kosztuje lakierowanie Twojego samochodu - ceny sa dostępne u dostawców usług.
tylko najpierw trzeba wiedziec kto stroi w tych miastach.
Wrocław --> http://www.grupy.v10.pl/ogloszenie,Hamownie,oraz,strojenie,silnikow,wrocla w,22,652715,2011_04.html
Poznań --> http://www.tuningforum.pl/viewtopic.php?f=13&t=83807
Szczecin --> http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=12809
Może pomoże...
arturvf500 z zielonej gory
I to jet najlepsza opcja w zachodniej PL. Sam się wybieram niebawem ze szwagra Prelude.
supercharger.pl -> przema72
Włoszczowa, Kielce, Kraków, Częstochowa, Katowice - możliwy dojazd
Pana Przema72 omijałbym szerokim łukiem.
tak z ciekawosci, czemu przeme omijac ?
w szczecinie nie ma zadnego stroiciela, ew z kompem piggyback itp to aniol w vtechu by wystroil.(chyba)
w kamieniu pomorskim bedzie strojenie hond na cromie, planowo mam byc pierwszym klientem wiec zdam relacje ;)
Pana Przema72 omijałbym szerokim łukiem.
Ja polecam Przemka, na prawdę ogarnięty :D A kolega niech napisze co i jak...
Ja także polecam Przemka, jest na prawdę ogarnięty A kolega niech napisze co i jak... czym tak podpadł ?
Robi mi wszystko przy Hani i jestem bardzo zadowolony z jego pracy i ceny :o
prosił bym o pw ile kosztuje strojenie w warszawie bo żaden z tunerów nie odpowiada na email i na gg ...
Yotomeczek86
15-07-11, 18:02
I co jeszcze? gotowy wsad i instrukcje jak wszystko zrobić aby taniej? ZADZWOŃ, porozmawiaj... będziesz wiedział albo nie marudź na forum i rusz tyłek...
Jak mailem wyślesz cv to też rzadko odpowiadają, pewne rzeczy zwyczajnie należy przedyskutować telefonicznie następnie spotykając się ;)
Yotomeczek86
15-07-11, 18:23
Mam po prostu wrażenie że kolega chce wszystko na tacy... i jeszcze go umówić najlepiej i gadać za niego... Bo pisanie że każdy przypadek jest inny i inaczej ceniony to nie zrozumie ;)
Jezu, Wy to macie problemy, chłopak pyta to zamiast wysłać mu PW z cenami, które są dość powszechnie znane, żeby tutaj nie robić jakiejś (swoją drogą denerwuje mnie to całe milczenie cenowe na forum) antyreklamy, to mu robicie wyjazd z instrukcją podaną na tacy.
strojenie strojeniu nie rowne
albo tuner ma podane na stronie cennik, albo trzeba dogadywac sie indywidualnie
jak chlopak pyta, to niech zapyta wlasciwa osobe, a nie na forum, ile on ma lat ?
ogólny cennik
http://jhm.com.pl/serwis.html
szczegóły do dogadania (kontakt na stronie)
ja szczerze polecam !!
jak chlopak pyta, to niech zapyta wlasciwa osobe, a nie na forum, ile on ma lat ?
Przecież pisał i nikt mu nie odpisuje...
a moze warto wykrecic numer telefonu ?
przypuszczam ze nie napial, bo sie czai, tak jak i tutaj i czeka az ktos poda wszystko na tacy
kur*a autami teraz juz dzieci jezdza...
Co do wypowiedzi sebaja. Tyczyła się mojego auta.
Problemy zaczęły się od samego początku. Moje oczko w głowie zostawiłem u Przema72 , który zdeklarował się, że auto będzie do odbioru po dwóch tygodniach. W drugim tygodniu od poniedziałku do piątku kolega nie odbierał telefonów, sms,pw. Oczywiście nie oddzwonił ani nie odpisał. Odezwał się w piątek wieczorem, że auto będzie do odbioru za tydzień.
Samo strojenie trwało dość krótko i mało dokładnie. Na moje pytanie odnośnie spalania stukowego dostałem odpowiedz , że doładowanie będzie wynosić 0,5-0,55 bar i nie ma możliwości aby wystąpiło. Po 300 km od strojenia w drodze do domu silnik padł.
Jak się później okazało doładowanie wynosiło 0,68bar, u sebaja na takim samym setupie przy doładowaniu 0.61bar wystąpiło stukowe a temp. w dolocie wynosiła 130st. C
Jedynie do czego nie mogę mieć zastrzeżeń to montaż samego kompresora i dorobieniu łapy alternatora. Śmiga do teraz.
wybacz ale myślałem ze temat jednoznacznie został zamknięty , czemu nie piszesz ze auto jedzilo ok , wysrało się po przejechaniu 250km po stroieniu ;] co sie popsuło w silniku ?
spłyną tłok , od stukowego tloki sie nie topią raczej
zadzwoniles wtedy ze silnik sie wysral , ze niby wina zlego stroienia zazadales zwrotu gotówki , tym bardziej ze usterka wystapila wylacznie na jednym z tłoków inne byly nie naruszone , polecilem ci zawiesc wtryski do sprawdzenia ? co sie okazalo ze jeden sie podwiesza i gubi pierwotną wydajnosc , zadzwoniles wtedy ze wszsytko gra ze to jednak nie moja wina
ale to nie koniec twojego pecha , jak sam wspominales kupiles inne wtryski , oddales do sprawdzenia przed montazem wszystko ok , potem sam mi sie chwaliles ze na stroieniu w wawie , jeden wtrysk sie zupelnie zablokowal i auto pracowalo na 3 gary ( kolejny pech )
wiec zachowujmy sie jak dorosli ludzie , nie obarczaj swoim pechem strojącego bo oczywiscie tak najlatwiej , jesli do mnie dzwonisz i piszesz ze wszystko ok nie moja wina , a potem za moimi plecami obrabiasz mi du..pe to chyba cos z tobą nie do konca ok , juz nie spomne ze obrabia mnie twój znajomu który nie do konca zna temat
jest wielu ludzi jezdzacyc hz kompresorami na tym doladowaniu i wszsytko jest ok , doladowanie niema wyznacznika spalanie stukowego ;] wszystko da sie skorygowac zaplonami , to ze ktos mial stukowe przy 0.6 nieznaczy ze ty tez bedziesz mial
co do terminu oddania , to oczywiscie jak zwykle cos sie tam przedłuzylo , otoczak dotaczal kolo pasowe ktorego nie miales , mial to wykonac w tydzien , niemial czau z tygodnia zrobily sie 3 tyg , zawsze mogles dukupic z usa za 600z
wielu moich kliejntów z tego forum dostalo ostrzezenia ;] teraz juz wiem od kogo , i jakos magiczne proroctwa sie nie sprawdzily ich auta jezdza
przypuszczam ze nie napial, bo sie czai, tak jak i tutaj i czeka az ktos poda wszystko na tacy
kur*a autami teraz juz dzieci jezdza...
bez takich tekstów kolego pisałem, odpowiedzi nie uzyskałem prościej było napisać pw niż cisnąć w temacie ,nie wiem podbudowałeś się ta wypowiedzią
szynkus dzięki za pw o to mi chodziło pozdrawiam
uwzieli sie wszyscy strojący na Ciebie i nikt nie chciał odpisać. Zmowa jakaś...
Przema72 na tyle dobrze znam temat, żeby z czystym sumieniem wyrazić moje zdanie i też tak zrobiłem.
Nie obwiniam ciebie całkowicie o za to że silnik się zepsuł, wiem że zawaliłem z tymi wtryskami, ale mając porównanie, uważam że strojenie u innego tunera było o niebo dokładniejsze.
Pierwszą rzeczą o którą pytały mnie osoby znające temat, było spalanie stukowe. Zapłonem jak najbardziej zapobiega się spalaniu stukowemu, ale do tego trzeba słuchać czy występuje. Ty nie słuchałeś, założyłeś że nie wystąpi, bo jest za małe doładowanie, które suma summarum, okazało się sporo wyższe niż przez ciebie zakładane. A sam przecież napisałeś że „doładowanie nie jest wyznacznikiem spalania stukowego”). Przy strojeniu u innego tunera spalanie stukowe sprawdzał on stetoskopem, tak ponoć się robi.
Nawiazując do dokładności wtyczek o wtrysków tez nie przelutowałeś , były poprostu wcisnięte bez zabezpieczenia przed rozłączeniem, jeszcze jedna sprawa jaka wyszła przy rozbieraniu silnika ,to że starej uszczelki tez nie chciało cie sie zeskrobać z głowicy tylko poprostu dołożyłeś nastepną(termo).
Nie polecił bym Ciebie za sam kontakt , nie chodzi mi o tydzień opóźnienia bo wiem że zdarzają się obsuwy, ale o fakt że nie odbierałeś telefonu. Po prostu nie wiem czy ktoś chciałby oddać auto i papiery nieznajomej osobie, która unika kontaktu przez 5 dni, w końcu to nasze koc[H]anki.
Wyraziłem tylko moje zdanie na temat wykonanego przez Ciebie strojenia, w końcu tego dotyczy temat. Sama dokładność pozostawia wiele do życzenia. Nie chcę i nie będę się z tobą kłócić, dla mnie również temat jest zamknięty. Po prostu JA nie jestem zadowolony z usługi jaką wykonałeś.
jakie mozesz miec porównanie nie znajac sie na tym ;] ja u ciebie wstepną mape ułozylem juz dzien wczesniej , gdzie auto zostalo odpalone na nowych wtryskach , dlatego na stroieniu zrobilismy tylko 40-50km a nie np 80 , czas stroienia niema to nic do znaczenia , wszsytko zalezy od tego jak szybko afr zostanie dobrany prawidlowo , u jednego moze to byc stroienie 40-50km u innego i 100km , zalezy od setupu , wtrysków itp
nie obwiniasz mnie za to ze silnik się zepsul , jednak twój kumpel bez większego wyjaśnienia sytuacji pisze tu i ludziom pw jakies dziwe ostrzezania
czy mamy 15 lat ? krótka piłka , wtrysk zawiódł , tłok spłyną , ani ja ty nie mieliśmy na to wpływu , nie każde każdemu , być zadowolonym , na tule aut które zrobiłem to normalne ze ktoś będzie nie zadowolony , ale nie lubię takiego obrabiania du... bez wyjaśniania sytuacji jakie robi sebaj_p
sam sie przekonales jak na drugim stroieniu wczesniej sprawdzany wtyrysk nagle odmówil wspólpracy , to tylko szczęście w nieszczęściu ze stało się to przy odpaleniu i podwiesil sie calkowice a nie znów w drodze powrotnej bo drugi silnik został by zniszczony
Właśnie nie mam 15 lat, żeby wysyłać jakieś wiadomości do innych użytkowników. Nie wiem skąd masz tak dziwne informacje. W tym temacie pierwszy raz wypowiedziałem się na temat twojej usługi. Może po prostu ktoś inny również ma jakieś zastrzeżenia.
a moze ktos kto gdzies tam cos od was uslyszal ;] , w kazdym badz razie mysle ze temat zostal wyjasniony
Moze prywatne problemy rozwiazecie na boku bo nie tego temat tyczy ??!!
wracając do tematu , ze nikt ze strojących nie odpisuje , to wiem po sobie ze ciężko robić kilka rzeczy na raz tym bardziej ze niema się żadnych sekretarek , jest środek sezonu i ciężko jednoczenie stroić , biegając do telefonu i odpisywać na majla
Sebek_WWL musisz poprostu intensywnie atakowac i napewno ktos ci odpisze , ja gdyby nie zlamana rzepka zapewne wogole niemial bym czasu aby siedziec na necie
„doładowanie nie jest wyznacznikiem spalania stukowego”
wygrałeś kolego tym tekstem..mistrz!
Sebek_WWL musisz poprostu intensywnie atakowac i napewno ktos ci odpisze , ja gdyby nie zlamana rzepka zapewne wogole niemial bym czasu aby siedziec na necie
już porozumiałem się z 2 osobami wiec temat z mojej strony już zamknięty
kuba_guzik110
17-07-11, 18:13
polecam marcin z PROTURBO, bardzo profesjonalne podejście do klienta, wszystko robione na dobrym sprzęcie i w miare tanio, porównując oferty innych, szczerze polecam !!
polecam marcin z PROTURBO, bardzo profesjonalne podejście do klienta, wszystko robione na dobrym sprzęcie i w miare tanio, porównując oferty innych, szczerze polecam !!
TAK, TAK już wszyscy wiemy... Spokojnie, nie da się zapomnieć jak w 219341234 tematach polecasz ( w sumie tylko to cały czas robisz )
PS - poza tym chyba napisane jest, że się porozumiał i temat zamknięty, ale trzeba wtrącić co nieco o PROTURBO.
Sam szanuję tę firmę, mogę to robić ze względu na to, że złych opinii nie słyszałem i dodatkowo po nie jednej rozmowie z docentem na ten temat też mogę wywnioskować, że jest profi, ale już daj spokój.
Każdy ma jakiegoś swojego mechanika/tunera ale widziałeś, żeby ktoś się nad nim tak tasował jak Ty? Ja nie i Tobie też polecam skończyć, bo Ci ręka zdrętwieje niedługo. Po prostu odpuść.... proszę.
Po prostu odpuść.... proszę.
TAK, TAK już wszyscy wiemy... Spokojnie, nie da się zapomnieć jak w 219341234 tematach polecasz ( w sumie tylko to cały czas robisz )
PS - poza tym chyba napisane jest, że się porozumiał i temat zamknięty, ale trzeba wtrącić co nieco o PROTURBO.
Sam szanuję tę firmę, mogę to robić ze względu na to, że złych opinii nie słyszałem i dodatkowo po nie jednej rozmowie z docentem na ten temat też mogę wywnioskować, że jest profi, ale już daj spokój.
Każdy ma jakiegoś swojego mechanika/tunera ale widziałeś, żeby ktoś się nad nim tak tasował jak Ty? Ja nie i Tobie też polecam skończyć, bo Ci ręka zdrętwieje niedługo.
To prosisz czy jęczysz?
Mateusz_Civic
27-01-14, 22:04
Odswiezam temat :)
szykuje sie nie dlugo do strojenia , kogo polecacie ?? interesuje mnie wroclaw poznan zielona gora ogolnie zachodnia czesc polski .
Niuton z Wystroimy.pl, jeździ po całej Polsce i jak w Twojej okolicy zbierze się więcej osób, to kwestia dogadania terminu.
Jak na Wrocek to sam bym się pisał ale to na wakacje jakoś...
Starstruck
27-01-14, 23:23
W sumie to aż tak daleko nie ma, ale chyba najlepiej wybrać się do Jogala (Częstochowa). Ja na bank będę u niego stroił, mimo że w Wwa jest wiele osób chętnych do strojenia :).
Też polecam Jogala.
Na wiosnę można sobie zrobić fajną wycieczkę i przy okazji poupalać w miłej atmosferze:)
Wielka zaleta Jogala, to to, że dla niego nie ma fackupów nie do rozwiązania... jak coś przy okazji wylezie, to będzie dążył by to rozwiązać i ogarnąć sprawę w 100%:)
We Wrocku masz Emg, stroiłem tam swoja i wszystko ladnie chodzi. W Zielonej masz Artura.
We Wrocku masz Emg,
Zdecydowanie polecam , stroi kazdy moj setup i jest git.
Zbiorowo dostaniecie dobra cene :)
www.dohcvtec.pl
Polecam również EMG z dohcvtec.pl.
Od dawna śmigam wystrojoną B serią na kompresorze - zresztą od początku do końca modyfikacje tam przeprowadzone.
Znam kilka samochodów wyjeżdżających stamtąd i zadowolonych właścicieli i po modyfikacjach i samym strojeniu.