Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Drgająca wskazówka prędkości / głośna dmuchawa

jarosi
10-07-11, 13:50
Od czasu kiedy zakupiłem civica drga mi lekko wskazówka od prędkościomierza, czym to może być spowodowane? Czy może to fabryczna taka wada po jakimś czasie użytkowania?

Nawiew chodzi mi strasznie głośno i mam wrażenie, że na 2 a na 4 biegu chodzi tak samo. W czym może tkwić problem?

billiejoe
10-07-11, 13:59
Sprawdź linkę od prędkościomierza...jak wygląda, ewentualnie rozłóż i złóż wszystko, może pomoże po nieudolnej poprzedniej próbie :)

jarosi
10-07-11, 14:07
Twierdzisz, że był cofany licznik?:p

Saiti
10-07-11, 15:23
Sprawdź linkę od prędkościomierza...jak wygląda, ewentualnie rozłóż i złóż wszystko, może pomoże po nieudolnej poprzedniej próbie

linkę? To spróbuj również wyregulować gaźnik ;) albo zawory wariują, na szczęście masz ich tylko 8. Civic Ej9 fajne auto, licznik na linkę, proste w obsłudze gaźniki, i te nieśmiertelne silniki 8 zaworowe ;)

Gozdo
10-07-11, 16:31
Co do dmuchawy może być poprostu brudna albo cos wpadło <liść> ale u mnie na 4 też jest głośnia:P

jarosi
10-07-11, 20:38
linkę? To spróbuj również wyregulować gaźnik ;) albo zawory wariują, na szczęście masz ich tylko 8. Civic Ej9 fajne auto, licznik na linkę, proste w obsłudze gaźniki, i te nieśmiertelne silniki 8 zaworowe ;)
Bez takich proszę:cool: Poważnie pytam bo to trochę irytujące jak prędkościomierz się kiwa;):cool:

rafal86
11-07-11, 09:48
w maluchu tez sie kiwa i ludzie tak jezdzili:o
tak powaznie to zajrzyj do tego licznika, pare srubek i masz go na wierzchu, posprawdzaj wszystkie wtyczki. Co do nawiewu to widziałem na forum podobny temat kiedys, moze faktycznie trzeba tam przeczyscic

Saiti
11-07-11, 10:34
Bez takich proszę:cool: Poważnie pytam bo to trochę irytujące jak prędkościomierz się kiwa;):cool:

Chciałem delikatnie zasugerować koledze billejoe, że brak w naszych Civach liki prędkościomierza, gdyż mamy impulsator elektryczny który wysyła sygnał do zegarów. Otwarcie i przeczyszczenie zegarów nic Ci nie da. To jak naprawić silnik biorący olej rozkładając go i składając. Wymień prędkościomierz, masz nadruszony elektromagnes zapewne.