Zobacz pełną wersję : Drgająca wskazówka prędkości / głośna dmuchawa
Od czasu kiedy zakupiłem civica drga mi lekko wskazówka od prędkościomierza, czym to może być spowodowane? Czy może to fabryczna taka wada po jakimś czasie użytkowania?
Nawiew chodzi mi strasznie głośno i mam wrażenie, że na 2 a na 4 biegu chodzi tak samo. W czym może tkwić problem?
Sprawdź linkę od prędkościomierza...jak wygląda, ewentualnie rozłóż i złóż wszystko, może pomoże po nieudolnej poprzedniej próbie :)
Twierdzisz, że był cofany licznik?:p
Sprawdź linkę od prędkościomierza...jak wygląda, ewentualnie rozłóż i złóż wszystko, może pomoże po nieudolnej poprzedniej próbie
linkę? To spróbuj również wyregulować gaźnik ;) albo zawory wariują, na szczęście masz ich tylko 8. Civic Ej9 fajne auto, licznik na linkę, proste w obsłudze gaźniki, i te nieśmiertelne silniki 8 zaworowe ;)
Co do dmuchawy może być poprostu brudna albo cos wpadło <liść> ale u mnie na 4 też jest głośnia:P
linkę? To spróbuj również wyregulować gaźnik ;) albo zawory wariują, na szczęście masz ich tylko 8. Civic Ej9 fajne auto, licznik na linkę, proste w obsłudze gaźniki, i te nieśmiertelne silniki 8 zaworowe ;)
Bez takich proszę:cool: Poważnie pytam bo to trochę irytujące jak prędkościomierz się kiwa;):cool:
w maluchu tez sie kiwa i ludzie tak jezdzili:o
tak powaznie to zajrzyj do tego licznika, pare srubek i masz go na wierzchu, posprawdzaj wszystkie wtyczki. Co do nawiewu to widziałem na forum podobny temat kiedys, moze faktycznie trzeba tam przeczyscic
Bez takich proszę:cool: Poważnie pytam bo to trochę irytujące jak prędkościomierz się kiwa;):cool:
Chciałem delikatnie zasugerować koledze billejoe, że brak w naszych Civach liki prędkościomierza, gdyż mamy impulsator elektryczny który wysyła sygnał do zegarów. Otwarcie i przeczyszczenie zegarów nic Ci nie da. To jak naprawić silnik biorący olej rozkładając go i składając. Wymień prędkościomierz, masz nadruszony elektromagnes zapewne.