PDA

Zobacz pełną wersję : Ciężka praca skrzyni biegów i zaczyna siorbac olej :(

kiciarz
25-03-07, 21:14
witam wszystkich. od wczoraj zauwazylem bardzo dziwna prace skrzyni biegow w moim F22B5. gdy postoi trzeba sie nawachlowac galka zeby jakis bieg wskoczyl, a druga sprawa sprzeglo sie dziwnie zapadlo :( bierze tylko przy samej podlodze (i to sie stalo tak z nienacka). gdy silnik troszku popracuje troszeczke lepiej wchodza ale i tak nie ma rewelacji :( nei mam pojecia co moze byc i jakie sie z tym koszta wiaza ?? bardzo bym prosil o wszelkie pomocne komentarze i gdzie np, moge nabyc jakies dobre czesci (niedrogo :D)

I sprawa oleju, zauwazylem tez wczoraj ze strasznei spadl mi poziom oleju w silniku, nie mam zadnego wycieku, zadnych plamek ani zazyganego silnika, wiec pozostaje tylko sprawa ze zaczela palic mi olej :( tez nei wiem jak ugryzc ten temat, co trezba wymienic, ile co kosztuje i na co zwracac uwage ??
pozdrawiam i czekam na podpowiedzi

Lcfr
25-03-07, 21:20
masz płyn w zbiorniczku sprzęgła?

kiciarz
26-03-07, 23:36
LCF jestes wielki :) odkrecilem zbiorniczek i okazalo sie ze nie bylo grama plynu a na sciance byl tylko osad ze starego co mnie zmylilo przy wzrokowych ogledzinach. Okazalo sie ze prawie caly plyn zebral sie pod guma usczelniajaca ten silowniczek przy skrzyni. bede musial zajac sie uszczelnieniem tego. jescze raz wielkie dzieki.

Lcfr
26-03-07, 23:47
LCF jestes wielki :) odkrecilem zbiorniczek i okazalo sie ze nie bylo grama plynu a na sciance byl tylko osad ze starego co mnie zmylilo przy wzrokowych ogledzinach. Okazalo sie ze prawie caly plyn zebral sie pod guma usczelniajaca ten silowniczek przy skrzyni. bede musial zajac sie uszczelnieniem tego. jescze raz wielkie dzieki.

:aloha: :aloha: :aloha: :aloha: