PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana diody w zegarach

majdan
19-03-07, 08:50
Cześć,

W zwiąku z wymianą radia w aucie i montażem nowychy glosników, chciałbym pójść za ciosem i stylistykę wnetrza zrobić na biało-niebiesko.

Koniecznie musze wymienić zarówkę w zegarach na niebieską i najlepiej światełko pod sufitem - także. Wiem ze pod sufitem jest taka śwmieszna mała żarówka 5V, a w zegarach?

Gdzie takie żarówki można kupić? Wolumen?

Licze na pomoc praktyków. Zaznaczam ze szukalem przyciskiem "szukaj" ale i tak mnie pewnie ktos zjeb*e jak bura s*kę ;)

regnar
19-03-07, 10:11
Nie jestem ekspertem ale z tego co wiem to do podswietlenia zegarow zarówki zmnienia się na diody, które można kupić w każdym sklepie elektrycznym.

Pozatym w dziale zrób to sam - wnętrze jest dokładny opis jak je wymienić, ale zakladam że już to czytałeś.

Swoją drogą chwila wolnego i robie to samo z oświetleniem co Ty, tylko na sufitowe oświetlenie zamontuje ściemniacz.

majdan
19-03-07, 11:33
O, nie czytałem "zrób to sam" nie wiedziałem że juz działa :)
regnar - ściemniacz?

[ Dodano: Pon 19 Mar, 2007 ]
NIe no opis w "zrób to sam" jest zawodowy :)

maxx
19-03-07, 12:34
Napewno było o tym pisane !!
I to dużo..
Na allegro poszukaj sobie były gotowe diody do wtyknięcia na miejsce żarówek, szukałem linku ale nie mogę go teraz znaleźć

majdan
19-03-07, 13:54
Wole udac sie do sklepu lub na wolumen. Zaplace duzo taniej :)

[ Dodano: Pon 19 Mar, 2007 ]
Zamierzam zmienić oświetlenie w zegarach (x?) i w panelu nawiewu (2 diody).
Ile wynosi x?

grzechs
19-03-07, 22:22
zegary bodajze 6-7 diod

regnar
21-03-07, 11:33
regnar - ściemniacz?

ściemniacz, ściemniacz - takie urządzenie co jak psy kogoś zatrzymują, podchodzą do okienka to łatwiej jest im ściemnić, że wcale nie jechało się za szybko, tylko w radarze zapomnieli baterii wymienić.

majdan
21-03-07, 13:32
Heheh :)